Volkswagen’in Yeni Konsepti: ID. LIFE

Volkswagen’in Yeni Konsepti: ID. LIFE

ID. Life modeli 234 PS güce sahip olacak. Ayrıca araç 100 km/s hıza 6.9 saniyede çıkabiliyor. Araca yüz tanıma yazılımı ile birleştirilmiş bir kamera ile erişim sağlanıyor.

7-12 Eylül 2021 tarihleri arasında Münih'te düzenlenen IAA Münih Uluslararası Otomobil Fuarı’nda boy gösteren ID. LIFE konsepti, Volkswagen’in 2025’te pazara sunmayı amaçladığı tamamen elektrikli küçük segment modelinin de tasarımı hakkında bize bilgi veriyor.

Dönüştürülmüş maddeler ve doğal hammaddelerin kullanıldığı modelde aynalar yerine kameralar, akıllı telefon entegrasyonu, direksiyon simidinde dokunmatik yüzeyler gibi detaylara yer verildiğini belirtelim. Ayrıca sezgisel dijital işletim sistemi, çok yönlü ayarlanabilir koltuklar ve projeksiyon ekranı kısa süre de olsa ortamı oyun ya da sinema salonuna dönüştürüyor.

ID. Life modeli 234 PS güce sahip olacak. Ayrıca araç 100 km/s hıza 6.9 saniyede çıkabiliyor. Araca yüz tanıma yazılımı ile birleştirilmiş bir kamera ile erişim sağlanıyor.

Aracın iç tasarımında dikkati çeken detaylardan biri esnek oturma alanı. Araç içerisinde akıllı telefonlar için kapı ceplerine entegre edilmiş  şarj ünitelerine yer verildiğini de belirtelim.

Dış boya kaplamasında, bio-bazlı bir sertleştirici ile birlikte doğal renklendirici madde ve talaş kullanılmış. Araçta gelecekteki araçların gövde konstrüksiyonlarında geri dönüşümlü materyaller kullanarak boya kaplama ihtiyacı ortadan kaldırılmış. Aracın tavanında kullanılan hava odacıklı kumaş ve ön kaput tamamen yüzde 100 geri dönüştürülmüş PET şişelerden oluşuyor. Tüm bu maddelerle birlikte ID. LIFE’ın lastikleri nio-yağ, doğal kauçuk ve pirinç kabuklarını üzerinde barındırıyor.

Menzil Mesafesi 400 Kilometre

234 PS elektrik motorundan güç alam konsept MEB platformuna dayalı önden çekişe sahip ilk model olarak karşımıza çıkıyor. 57 kWh enerji kapasitesine sahip yüksek voltajlı bataryası, WLTP'ye göre yaklaşık 400 kilometre menzil mesafesi sunuyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

2030 Yılına Kadar Satışlar Yüzde 70 Elektrikli Olacak

ID. LIFE, Volkswagen'in MEB (Modüler Elektrikli Araç Platformu) platformunu kullanıyor. Sekizinci konsept otomobil olarak dikkat çekiyor. Marka, 2030 yılına kadar tamamen elektrikli modellerin toplam araç satışlarındaki payını Avrupa'da yüzde 70'e, Kuzey Amerika ve Çin'de ise yüzde 50 seviyelerine çıkarmayı hedefliyor.

Advertisement