Yeni Honda City Fiyatı Belli Oldu

Yeni Honda City Fiyatı Belli Oldu

Aracın Türkiye tanıtımında konuşma yapan Honda Türkiye Başkanı Takuya Tsumura, “2005 yılında Türkiye’de ilk defa uluslararası lansmanı yapılan City modelimizi 2009 yılına kadar üretim bandımızdan indirdik, daha sonra 2011 yılına kadar da ithal ettik.

Yeni Honda City, Elegance ve Executive donanım paketleri ile 11 Eylül 2021 tarihinde ülkemizde satışa çıkacak.

Aracın ilk nesli 1996 yılında asfalta inen Honda City, Türkiye pazarına tekrar dönüyor. Dört farklı gövde rengi ile satışa sunulacak 5’inci nesil Honda City modeli 11 Eylül itibarıyla 219 ve 229 bin TL’lik fiyat etiketi ile karşımıza çıkacak. Aracın Türkiye tanıtımında konuşma yapan Honda Türkiye Başkanı Takuya Tsumura, “2005 yılında Türkiye’de ilk defa uluslararası lansmanı yapılan City modelimizi 2009 yılına kadar üretim bandımızdan indirdik, daha sonra 2011 yılına kadar da ithal ettik. Yani 2 jenerasyon City’nin satışını gerçekleştirdik. Türkiye pazarının ihtiyacına yönelik ürün gamımızı genişletiyoruz. Ülkede en çok sedan tercih edildiğini göz önüne aldığımızda bu ihtiyaca yönelik ürünler sunmalıyız. 2021 hedeflerimizden biri buydu. Satışa sunacağımız yeni modellerimizle bu hedefimizi gerçekleştirdik.” ifadelerini kullandı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Satışı Rekor Kıracak

Sedan ürün portföyünde oldukça çeşitliliğe sahip olan markalar arasında yer alacaklarını belirten sektör temsilcilerinden Bülent Kılıçer, “2021 yılının ilk yedi ayında geçen yıla göre yüzde 27 büyüme gösteren pazara karşın biz yüzde 52 büyüme elde ettik. 2021 yılında pazarın 650 bin bandında olmasını beklerken biz de 30 bin adet ile rekor satışa ulaşmayı hedefliyoruz. City’nin ardından Ekim ayında Accord ve Kasım ayında da yeni Civic modellerimizi satışa sunacağız” dedi. Kılıçer, “Sportif tasarımıyla sedan duruşuna farklı bir yorum getiren yeni City, performans ve donanım özellikleri anlamında akıllı seçim olacak iddiasını taşıyoruz. Anahtarsız çalıştırma özelliği, özel dizayn LED farları, tasarımı, iç kabin ferahlığı, bagaj kapasitesi ve yakıt verimliliği gibi birçok özelliği ile rakiplerinden ayrışacak. City için 7 bin adedin üzerinde satış hedefimiz var, kısa bir sürede bu sayılara ulaşacağımızı öngörüyoruz” şeklinde konuştu.

Advertisement