Volkswagen Taigo Görücüye Çıkıyor!

Volkswagen Taigo Görücüye Çıkıyor!

Volkswagen'in Avrupa'daki crossover gamı her geçen gün büyüyor. Segmentindeki her boşluğu değerlendirmeyi sürdüren Wolfsburg menşeli firma, bu kez de T-Cross ve T-Roc'un arasına konumlanacak yeni bir model ile karşımıza çıkıyor. Brezilya'da yıllardır Nivu

Volkswagen'in Avrupa'daki crossover gamı her geçen gün büyüyor. Segmentindeki her boşluğu değerlendirmeyi sürdüren Wolfsburg menşeli firma, bu kez de T-Cross ve T-Roc'un arasına konumlanacak yeni bir model ile karşımıza çıkıyor. Brezilya'da yıllardır Nivus ismi ile satılan modele biz Avrupa'da "Taigo" diyeceğiz.

4.26 m uzunluğa sahip model 1.75 m genişliğe ve 1.49 m yüksekliğe sahip olan model; boyutları bakımından T-Roc'tan küçük, T-Cross'tan ise biraz daha büyük. Aks aralığı 2.566 milimetreye uzanan model, standart T-Cross'u geride bırakıyor olsa da LWB versiyonunun gerisinde kalıyor. T-Roc'un her versiyonu ise, iki aksı arasında yeni kardeşinden daha fazla mesafe imkânı sunuyor.

Farklı Versiyonları da Mevcut

Platform temelinde T-Cross modelinin Taigo yakışıklı alternatifi olarak değerlendirebilir. Volkswagen'in "coupe benzeri tavan hattı" olarak tanımladığı tasarım detaylarını kullanan model, genel anlamda Güney Amerika'daki kardeşini andırıyor. Yukarıda görebileceğiniz galerideki kırmızı renkteki modelin, Taigo'nun R-Line versiyonu olduğunu da belirtelim.

Taigo Nivus ile benzerliği dikkat çekiyor. Ancak Volkswagen, Avrupalı kullanıcılara özel bazı tasarım değişiklikleri kullanmış bu bölümde. Araçta klima kontrol ayarları direkt olarak Tiguan ve Arteon modelinden ödünç alınmış. Ancak Polo ya da T-Cross kullanmış okuyucularımızın, kabin içerisinde çok fazla yabancılık çekmeyeceğini de belirtelim.

Aracın yalnızca önden çekişli versiyonu ile satışa çıkacak olan Taigo'nun motor seçeneklerinde de benzinli güç ünitelerine yer verilmiş. Aracın ilk basamağındaki 1.0 litrelik üç silindirli benzin 95 ve 110 bg güç üretebilen seçenekleri ile satılacak. Daha güçlü 1.5 litrelik dört silindirli motor ise 150 bg güç çıkışı ile geliyor. Taigo'yu isterseniz 5 ya da 6 ileri manuel şanzıman ile, isterseniz de 7 ileri vitesli DSG ile kullanıcıya sunulacak.

Araç üzerinde Matrix LED far takımı ve ikinci seviye otonom sürüş desteği gibi donanımlar standart olarak sunuluyor. Yeni modelin seçenek listesinin de bir hayli kalabalık göründüğünü de sözlerimize ekleyelim. Volkswagen'in B segmentinde bulunan bir crossover için bol bol ekipman sunduğunu da belirtelim.

Volkswagen Taigo, 2022 yılında ülkemizde olacak.

Advertisement