Verstappen Avusturya’da Kazandı, Norris Podyuma Çıktı!

Verstappen Avusturya’da Kazandı, Norris Podyuma Çıktı!

Formula 1 takviminin dokuzuncu ayağı olan Avusturya Grand Prix'sinde Red Bull pilotu Max Verstappen damalı bayrağı ilk gören isim oldu.

Formula 1 takviminin dokuzuncu ayağı olan Avusturya Grand Prix'sinde Red Bull pilotu Max Verstappen damalı bayrağı ilk gören isim oldu.

Yarış öncesi en çok konuşulan konulardan birisi pazar günü yağmur yağacağı yönünde tahminlerdi. Ancak beklenen yağmur ne yarışın başlangıcında ne de yarış anında gelmedi. Hal böyle olunca yarışın tamamı kuru zemin üzerinde gerçekleşti.

Start ile birlikte Yarışa ilk sırada başlayan Max Verstappen yerini korurken, Lando Norris ve Sergio Perez de yerini korumayı başardı. Hatta ilk 7 sırada bulunan pilot yarışa başladığı şekilde devam etti.

Yarışın ilk turunda yaşanan temas sonrası Alpine pilotu Esteban Ocon'un sağ ön süspansiyonu kırılsa da yarışı sürdürdü. Ancak güvenlik aracı Ocon’u pistten çıkardı. Güvenlik aracı sonrası tekrar hareketlenen Yarışta Perez, dördüncü virajda Norris'i geride bırakmaya çalışsa da bunu başaramadı ve Perez sol taraftaki çakıl havuzuna girdi. Perez bu olay sonrası 10. sıraya kadar geriledi. Bu olay sonrası ön bölüm Verstappen, Norris, Lewis Hamilton ve Valtteri Bottas şeklinde oluştu.

Verstappen, ön tarafta Norris'ten daha iyi bir tempoya sahipti ve ilk bölümde farkı yavaş yavaş açmaya başladı. Ancak Hamilton uzun süre kovalamasına rağmen Norris'i bir türlü geçemedi.

Yarışın 20. turunda Norris'e 5 saniye cezası verildi. Perez'i pist dışına ittiği gerekçesiyle verilen ceza sonrası Hamilton, McLaren sürücüsünü geçerek ikinciliğe yerleşti. Ancak ilk sırada yer alan Verstappen'le arasındaki fark 9 saniye üzerine çıkmıştı bile.

Yarışın 31. turunda McLaren, Norris'i pite çağırdı ve Mercedes de Bottas'ı pite alarak karşılık verdi.

Bir tur sonra Mercedes, Hamilton'ı pite aldı ve ertesi tur Red Bull risk almadı. Verstappen'i pite çağırdı. Pit stoplar sorunsuz devam etti ve ön bölümde sıralama Verstappen, Hamilton, Bottas ve  Norris 4’lüsü şeklinde oluştu.

Pit Stoplar Sonrası Verstappen, Hamilton'la Arayı 13 Saniyeye Çıkardı

Verstappen, pitlerden sonra Hamilton'la arayı açmaya başladı ve fark 20 saniyenin üzerine çıktı. Bottas da Hamilton'la arayı kapatmaya başladı ve son 20 tura girilirken farkı 1 saniyenin altına indirdi.

Hamilton, aracın tabanında hasar olduğu için yavaşladı ve takım arkadaşı Bottas'a yer verirken, kısa bir süre sonra Norris'e de geçildi. Bunun ardından Mercedes, son 17 tura girerken İngiliz pilotu pite aldı ve yeni set sert lastiklere geçti.

Bottas'ın daha iyi tempo tuttursa da Verstappen, ön tarafta farkı açmaya devam etti ve bir noktada fark 28 saniyenin dahi üzerine çıktı. Fakat Red Bull, son 10 tura girerken hem lastikle ilgili olası sorunları engellemek hem de en hızlı tur puanını garantilemek adına Verstappen'i pite aldı.

Sorunsuz Pit stopun ardından Verstappen yarışa lider şekilde geri döndü ve peş peşe hızlı turlar atarak Bottas'la arayı tekrar açmayı başladı.

Yarışın kalan bölümünde hata yapmayan Verstappen, damalı bayrağı ilk sırada gördü ve galibiyete ulaştı.

Advertisement