Volkswagen, F1 Araçlarının 4 Çeker Olması İsteğinde Bulundu

Volkswagen, F1 Araçlarının 4 Çeker Olması İsteğinde Bulundu

Volkswagen Formula 1'de 4 çeker araçlara geçilmesini isterken Toto Wolff Avrupa'da 2030 yılına kadar elektrikli araçlara geçilmesi gerektiğini belirtti

Volkswagen grubu markaları Audi ve Porsche , 2025’te yürürlüğe girmesi planlanan yeni güç ünitesi kuralları kapsamında Formula 1 araçlarının dört çeker olmasını istediğini belirtti.

Alman otomobil üreticilerinin CEO’ları, Avusturya'da Formula 1'in gelecek güç üniteleri kurallarını tartışmak için düzenlediği toplantıya yer aldı.

La Gazzetta dello Sport’dan Andrea Cremonesi, toplantıya katılan tüm paydaşların Formula 1’in hibrit konseptine uyum sağlamayı ancak bunu daha basit ve düşük maliyetli hale getirmeyi amaç edindiklerini belirtti.

Detaylar henüz net değil ancak Cremonesi’ye göre Volkswagen, iki şirketinden birinin F1’e katılmasını sadece bir şartla düşünecek ve bu da araçların dört çeker olması şartı.

Cremonesi, “WEC ve Formula E’deki deneyimlerine dayanarak iki Alman üretici de dört çekere geçilmesi fikrini önerdi.” açıklamalarında bulundu.

Porsche ve Audi Elektrikli Şartı Getirdi

Ayrıca Porsche ve Audi, önerilerinden bir tanesi de ön tekerlerin yeni bir Elektrikli motordan güç alması sartı. Mercedes, Renault ve Red Bull bu fikre çok sıcak bakmasa da Ferrari, daha düşük maliyetlere ve hibrit teknolojisine önem veren “tüm çözümlere açık” olduğunu ifade etti.

Cremonesi'ye göre, 2025-2026 için muhtemel değişikliklerden bir diğeri ise pahalı, karmaşık ve oldukça ağır olan geri kazanım sistemi MGU-H'nin kullanılmamaya başlanması. "Sadece MGU-K kalacak ama kinetik enerjinin geri kazanımı daha güçlü bir parça kullanılarak arttırılacak."

İçten yanmalı motorlara baktığımız zaman 1.6 litrelik V6 yerini koruyacak gibi görünüyor ve sürdürülebilir yakıtların kullanılmaya başlanması hedefleniyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Mercedes takım patronu Toto Wolff, “Avrupa'da, herkesin 2030'a kadar elektrikli araçlara geçtiğini hayal edebiliyoruz." şeklinde görüş bildirdi.

“Ancak dünyanın geri kalanında, hâlâ benzinle çalışan Mercedes araçları da dahil olmak üzere milyonlarca araç olacak. Bu yüzden yapabileceğimiz şey, biyoyakıt veya sentetik yakıt fark etmeksizin herhangi bir sürdürülebilir yakıt geliştirmek için inovasyonlarımızla olabildiğince katkıda bulunmaktır." diyerek sözlerini tamamladı.

Advertisement