Volkswagen Caddy Omurgası İle Tanıtılan Model: 2021 Ford Tourneo Connect!

Volkswagen Caddy Omurgası İle Tanıtılan Model: 2021 Ford Tourneo Connect!

Volkswagen Caddy ve Tourneo Connect arasındaki en büyük fark tabii ki aracın ön bölümünde yer alıyor. Çok daha geniş bir panjura sahip olan ticari model, C şeklindeki LED gündüz far takımları ile dikkat çekiyor. Sport, Titanium ve Trend isimli üç donanım

Ford ve Volkswagen markasının ticari otomobiller için yaptığı anlaşma sonuç vermeye başladı. Geçtiğimiz aylarda ilk kez görsellerine yer verdiğimiz yeni Ford Tourneo Connect, VW Caddy'den alınan omurgası ile karşımıza çıktı.

Volkswagen Caddy ve Ford Tourneo Connect arasındaki en büyük fark tabii ki aracın ön bölümünde yer alıyor. Çok daha geniş bir panjura sahip olan ticari model, C şeklindeki LED gündüz far takımları ile dikkat çekiyor. Sport, Titanium ve Trend isimli üç donanım paketi ile satılacak olan yeni model, bir de Active ismi verilen daha arazi odaklı bir versiyonu üzerinde barındıracak.

Volkswagen Caddy ile olan benzerlik oldukça dikkat çekiyor. Alman kardeşini yansıtan modelin basın açıklamasında ilginç bir detaya da yer verilmiş. Ford, Tourneo Connect modelinin multimedya sisteminden bahsederken kendisine ait SYNC yazılımını hiç ön plana çıkarmıyor. Bu durum da aracın kabini içerisinde sistemin direkt olarak Volkswagen yazılımını kullandığı anlamına varmamızı sağlıyor. Standart olarak 8.25 inç büyüklüğe sahip bu multimedya ekranı, 10.25 inçlik opsiyon olarak da sunulacak.

Araç Kabininde Caddy Üniteleri Yer Alıyor

Araç kabininin altında direkt olarak Caddy'den alınan üniteler yer alıyor. İlk bakışta 1.5 litrelik turbo benzinli ünitenin 115 bg güç üreten versiyonu karşımıza çıkıyor. Ford bu motorların tamamına EcoBoost olarak tanımlıyor. Kendilerinin TSI ve TDI üniteler olduğunu belirtelim. TDI demişken, yeni nesil modelin 2.0 litrelik dizel motorun 122 ve 112 bg güç üretebilen seçenekleri olduğunu da belirtelim.

Motor opsiyonlarının tamamı 6 ileri vitesli manuel şanzıman olarak karşımıza çıkacak. Ford opsiyon listesine 7 ileri vitesli çift kavramalı şanzımanı da eklemiş. Mavi Oval, Tourneo Connect tarihinde ilk kez AWD opsiyonu güçlü dizel motorla eşleşecek.

2022’nin ilk günlerinde satışa sunulacak yeni nesil Ford Tourneo Connect, bahar aylarında alıcılar ile buluşacak.

Advertisement