VinFast Araçlarının İlk Sevkiyatı ABD'ye Geldi

VinFast Araçlarının İlk Sevkiyatı ABD'ye Geldi

​​​​​​​Tam 26 gün önce Vietnamlı otomobil üreticisi VinFast, Silver Queen Ocean gemisiyle birlikte ABD kıtasına 999 adet otomobilinin sevkiyatını yapmıştı. Yaklaşık olarak geçen 1 ay süre zarfından sonra şirketin araçları kıtaya ulaşmayı başardı.

Tam 26 gün önce Vietnamlı otomobil üreticisi VinFast, Silver Queen Ocean gemisiyle birlikte ABD kıtasına 999 adet otomobilinin sevkiyatını yapmıştı. Yaklaşık olarak geçen 1 ay süre zarfından sonra şirketin araçları kıtaya ulaşmayı başardı. otomobillerin ABD kıtasına sevkiyatının gerçekleşmesi sonucu artık ABD ve Kanada'da da faaliyet gösteren bir elektrikli otomobil üreticisi haline gelmiş oldu.

ABD kıtasına gönderilen araçlar şirketin VF 8 modeli olduğunu söyleyelim. ABD’ye gönderilen araçlar özel olarak üretimi gerçekleştirilmiş VF 8 City Edition versiyonuna sahip ve tüm araçlarda sürüş destek sistemleri yer alıyor. Otomobil üreticisi ürettiği batarya için hem de araç için 10 yıllık bir garanti vaat ediyor. Ayrıca şirket acil yol yardımı hizmetini 7/24 de kullanıcılara sunuluyor.

VinFast’in web sitesinde yer alan verilere göre VF 8, 5 koltuklu crossover/SUV 59.000 dolardan başlayan fiyatlarla satılıyor. Araç, çift motorlu dört tekerlekten çekişli bir üniteye sahip biçimde geliyor. Bu ünite sayesinde araç, EPA'e göre 288 kilometre menzile ulaşabiliyor. Araçta 87.7 kWh'lik bir batarya yer alıyor. donanıma bağlı olarak Eco veya Plus 0'dan 100 kilometre hıza sırasıyla 5.8 saniye veya 5.3 saniyede ulaşıyor.

Bu gelişmelerin VinFast için oldukça önemli olduğunu belirtelim. Yeni kurulan firmalardan biri olmasına rağmen bu tarz adımlar atarak pazarlarını büyütmek firma için oldukça önemli. Kâr payının artmasının yanı sıra yeni kullanıcılara ulaşılarak markanın ulusal alanda bilinirliği de arttırılmış olur.