Türkiye’de Bulunan Toplam Elektrikli Şarj İstasyon Sayısı Açıklandı

Türkiye’de Bulunan Toplam Elektrikli Şarj İstasyon Sayısı Açıklandı

​​​​​​​Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) başkanı Mustafa Yılmaz yaptığı açıklama da Türkiye’de toplam kaç adet elektrikli araç şarj istasyonu olduğunu açıkladı.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) başkanı Mustafa Yılmaz yaptığı açıklama da Türkiye’de toplam kaç adet elektrikli araç şarj istasyonu olduğunu açıkladı. Yapılan açıklamada Mustafa Yılmaz, şarj istasyonlarına yatırımların devam ettiğini ifade etti.

Türkiye de elektrikli otomobillere olan ilgi her geçen gün artmaya devam ediyor. Özellikle yerli otomobil Togg T10X modelinin piyasaya çıkarılması ile Tesla markasının ülkemizde satışa sunulmasıyla birlikte ilgi giderek artıyor. Elektrikli otomobil satışlarını engelleyen en büyük nedenlerin başında ise şarj istasyonları geliyor. Bu konu hakkında Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) başkanı Mustafa Yılmaz açıklama yaptı.

Türkiye’de Bulunan Toplam Elektrikli Şarj İstasyon Sayısı

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) başkanı Mustafa Yılmaz, Türkiye’de ticari olarak hizmet veren toplam 4.498 elektrikli araç şarj istasyonu olduğunu paylaştı. Bu şarj istasyonlarından 898 adeti hızlı DC şarj, 3600 adeti ise yavaş AC şarj özelliğine sahip biçimde elektrikli araç sahiplerine sunuluyor.  Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) başkanı Mustafa Yılmaz 124 şirketin Türkiye genelinde şarj istasyonu kurmak için lisans aldığını da açıkladı.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) başkanı Mustafa Yılmaz konuyla ilgili yaptığı değerlendirme de; “Tesla kendi adıyla şarj ağı kurmak için lisansını aldı. Pek çok büyük otomotiv markası da gerek ortaklıklar kurarak gerekse distribütörler üzerinden piyasamızda var olacak. Akaryakıt dağıtım şirketlerinden otomobil üreticilerine, elektrik üretim ve tedarik şirketlerinden start-up'lara kadar Türkiye'nin en büyük holdinglerini de içine alan geniş bir yelpazedeki yatırımcı kitlesi, şarj hizmeti piyasasında yerini aldı.” ifadelerine yer verdi.

Mustafa Yılmaz, Serbest Erişim Platformu-Şarj@TR mobil uygulamasının kullanıma hazır olduğunu belirtti. Şarj@TR uygulaması iOS ve Android işletim sistemleri için uygulama indirme bölümünde yer alıyor. Bu uygulama sayesinde sürücüler, şarj istasyonlarını ve şarj tipini görebilecekler. Uygulama da bulunan bilgilerin güncel ve güvenli olduğunu ifade eden Mustafa Yılmaz, navigasyon bağlantısıyla şarj istasyonlarının yerlerine ulaşılabileceğini ifade etti. Ayrıca uygulama üzerinden şarj istasyonu göre ödeme yöntemleri, soket seçiminden sonra şarj hizmetine ilişkin güncel fiyat listesi ve soket gücü bilgileri kullanıcılara sunacak.

Advertisement