Toyota'nın Gelecek Yıl Tanıtmayı Planladığı bZ3 Sızdırıldı

Toyota'nın Gelecek Yıl Tanıtmayı Planladığı bZ3 Sızdırıldı

​​​​​​​Toyota, elektrikli araç dünyasına geçtiğimiz günlerde Bz4X modeli ile giriş yapmıştı.

Toyota, elektrikli araç dünyasına geçtiğimiz günlerde Bz4X modeli ile giriş yapmıştı. Japon otomobil üreticisi Toyota, Bz4X modelinin tanıtımını gerçekleştirirken yakın gelecekte bütün otomobil ailesinin elektrikli otomobillerden oluşacağını da açıklamıştı. Büyük olasılıkla şirketin elektrikli otomobil ailesine yeni bir üye daha katılıyor. bZ3 modelinin, Bz4X modeli ile aynı estetik unsurları taşıdığını görüyoruz.

Toyota’nın elektrikli otomobil ailesinin yeni üyesi olan bZ3, Toyota tarafından resmi olarak duyurulmadı fakat fotoğrafları bir süredir internet ortamında dolaşıyordu.

Fotoğraflarda görmüş olduğunuz modelin fotoğrafları ise Çin Sanayi Bakanlığından elde edildi. Görünüşe göre bZ3 modeli Çin pazarında 184 beygir ve 245 beygirlik iki farklı varyasyona sahip elektrik motoruyla kullanıcılara sunulacak. Elektrikli modelin 2.880 milimetre dingil mesafesine ve toplamda 4.72 metrelik bir uzunluğa sahip olduğunu da söyleyelim. 184 beygirlik versiyonun ağırlığı 1.710 kilogram iken, daha güçlü versiyon olan 245 beygirlik versiyonun ağırlığı ise 1.835 kilogram olarak karşımıza çıkıyor.

Toyota’nın yeni modeli bZ3 2023 yılında büyük olasılıkla önce Avrupa’da tanıtımı yapılacak. Otomobilin iç mekanına ait fotoğraflara ise henüz sahip değiliz fakat kesinlikle Bz4X modeliyle benzer olacağını tahmin ediyoruz.

Toyota önümüzdeki 10 yıl içerisinde 30 yeni elektrikli otomobil üretmeyi planlıyor. Bunun için neredeyse 70 milyar dolarlık bir Ar-Ge yatırımı yaptığını belirtelim. Toyota, 2035 yılına kadar sıfır karbon emisyon oranına erişmeyi amaçlıyor.