Dünyanın İlk Elektrikli Süper Otomobili Lucid Air Sapphire Tanıtıldı

Dünyanın İlk Elektrikli Süper Otomobili Lucid Air Sapphire Tanıtıldı

Lucid, yeni süper otomobili Air Sapphire'ı tanıttı. Tesla Model S Plaid'in rakibi olarak görülen aracın, 1.200 beygir güce sahip olduğunu söyleyelim.

Lucid, yeni süper otomobili Air Sapphire'ı tanıttı. Tesla Model S Plaid'in rakibi olarak görülen aracın, 1.200 beygir güce sahip olduğunu söyleyelim. Aracın 0'dan 100 kilometreye iki saniyeden daha kısa sürede çıktığını belirtelim.

Lucid’in Air Sapphire modeli, Monterey Otomobil Haftası’nda şirketin amiral gemisi olarak tanıtımı yapıldı. Tasarımıyla göz kamaştıran araç, 1.200 beygir gücüne ve 895 KW güç üretebilen 3 farklı elektrikli motora sahip olduğunu söyleyelim.

Şirket, otomobilin 0’dan 100 kilometreye iki saniyeden daha kısa bir sürede ulaştığını belirtiyor. Ayrıca aracın 160 kilometreye de dört saniyeden kısa sürede çıkabileceğini ifade ediyor. Lucid otomobilin dünyadaki en güçlü elektrikli sedan olacağını iddia ediyor.

Air Sapphire’ın 320 kilometrenin üstünde hızlara ulaşabileceği belirtiliyor. Aracın menzili gibi bilgiler ise henüz şirket tarafından paylaşılmadı. Bu bilgilerin yakın zamanda açıklanması bekleniyor.

Aracın iç kısmına bakacak olursak Lucid, burada daha sürücü ve performans odaklı olmaya çalışmış. Lucid Sapphire Mojave isimli yeni bir tasarımı aracın içinde kullanıyor. Araçta, siyah Alcantara döşemeler ve safir mavisi detaylar da yer alıyor.

Lucid Air Sapphire’ın fiyatı ise 250.000 dolar (4,5 milyon lira) olarak belirlendi. Ayrıca aracın 23 Ağustos’ta Kanada ve ABD’de ön siparişlerinin başlayacağını söyleyelim.