Acura ZDX, Şirketin İlk Elektrikli Otomobili Olacak

Acura ZDX, Şirketin İlk Elektrikli Otomobili Olacak

​​​​​​​Acura Precision EV Concept, bu yılki Monterey Otomobil Haftası’nda ilk gösterimini yapıyor. Honda’nın bünyesinde barınan premium araç üreticisi Acura, elektrifikasyon sürecine de hızlı adımlarla giriş yapmayı hedefliyor.

Acura Precision EV Concept, bu yılki Monterey Otomobil Haftası’nda ilk gösterimini yapıyor. Honda’nın bünyesinde barınan premium araç üreticisi Acura, elektrifikasyon sürecine de hızlı adımlarla giriş yapmayı hedefliyor. Edinilen bilgilere göre şirket, ZDX ismini yeniden canlandırıp 2024 yılında piyasaya sürülecek ilk EV’sinin adını ZDX koyacak.

Acura tarafından paylaşılan bilgilere göre ZDX’in bir de daha performanslı S versiyonu gelecek. Böylelikle performans tutkunlarına da iyi bir seçenek sunulmuş olacak.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Aracın iç mekanına baktığımızda ise yarış otomobiline benzer bir tasarım uygulandığını görüyoruz. Küçük bir dijital gösterge panelinin yanında sürücüye dönük olarak ayarlanmış bir multimedya ekranı yer alıyor. Araçtaki ambiyans aydınlatmaları da iç mekanı oldukça hoş bir hava katıyor. Aracın teknik özellikleri ise henüz bilinmiyor.

2021 yılında ortaya atılan iddialara göre yeni ZDX, GM’in Tennessee'deki fabrikasında üretilebilir. Bu da aracın Cadillac Lyriq ile aynı yerde üretileceği gösteriyor.

Advertisement