Toyota'nın Elektrikli SUV Modeli bZ4X Modeli Tanıtıldı!

Toyota'nın Elektrikli SUV Modeli bZ4X Modeli Tanıtıldı!

Toyota markası bZ ismi ile başlayan elektrikli modellerinin sayısını ilerleyen yıllarda artıracağını da belirtiyor. Firmanın 2025 yılına kadar

Toyota markasının son dönemde birçok ipucu görüntüsüne yer verdiği yeni elektrikli SUV modelini tanıtıldı. Toyota bZ4X olarak adlandırılan bu elektrikli SUV modeli bir konsept model olarak karışımıza çıksa da bu modelin isminin başındaki "bZ" harfleri, Toyota markasının "Beyond Zero" adlı yeni elektrikli model ailesi diyebiliriz.

Toyota markası bZ ismi ile başlayan elektrikli modellerinin sayısını ilerleyen yıllarda artıracağını da belirtiyor. Firmanın 2025 yılına kadar 70 adet elektrikli otomobil ve türevi sayısına ulaşma hedefi olduğunu da belirtelim. Tabii bu sayıya hibrit ve plug-in hibrit modeller de eklenmiş durumda. Bu modellerin 15 adedinin tamamen elektrikli model olduğunu da belirtelim.

Subaru İle Ortak Geliştirildi

Toyota markasının bZ4X adlı bu elektrikli konsept SUV modelini Subaru ile ortak olarak geliştirdiğini de belirtelim. Yani e-TNGA isimli elektrikli otomobillere özel platform üzerine geliştirilen bu Toyota modeli ilerleyen zamanlarda Subaru amblemi ile karşımıza çıkıyor.   

Toyota bZ4X konseptinin görüntülerine bakıldığı zaman aracın uzun bir aks mesafesi ve kısa tutulan tampon mesafeleri ile geniş bir iç hacim sunan bir araç olduğunu görüyoruz. Genel anlamda RAV4 modeline benzeyen bu model Toyota RAV4 modeline göre daha sportif ve daha etkileyici bir tasarım ile bizimle buluşuyor.

Toyota modeline ön kısımdan bakıldığı zaman yüksek kaputu ve kaputun daha da yükselen yan kısımları sonucunda kaslı bir görünüme ulaştığını da gördük. Ayrıca araç elektrikli olduğundan dolayı ön kısımda pek bir ön ızgara ihtiyacı da yer almıyor, bu sebepten dolayı genel anlamda kapalı bir ön dizayna yer verildiğini de görüyoruz.

Araca yandan baktığımızda ise kapıların üzerindeki tasarım çizgilerinin sayesinde yine kaslı görünümün devam ettiğini ve aracın fazlasıyla etkileyici göründüğünü söyleyebiliriz. Arka tarafta ise günümüzün otomotiv modası olan tek parçalı LED'li stop lambalarını görüyoruz. Eğimli arka cam ve büyükçe rüzgârlık da yine sportif ve dinamik görünümü destekleyen detaylardan olmuş.

Toyota bZ4X Elektrikli SUV Konsepti

Toyota markasının iç mekânı görüntülerini incelediğimizde ise bZ4X modelinin iç mekanının dış tasarımının sıra dışı olmadığını da belirtelim. Günümüzün birçok Toyota modeline benzer bir iç mekân tasarımının yer verildiği aracın geniş iç hacmi ve bolca depolama alanı sunuyor olması da hemen dikkat çeken detaylar arasında. Son zamanlarda Toyota'nın, teknik özelliklerini henüz açıklamadığı bu şık tasarımlı elektrikli konsept SUV'sini yakın gelecekte Japonya ve Çin'de üretmeyi planladığını da belirtmiş olalım.