Hyundai Kona N Tanıtılacağı Tarih Belli Oldu!

Hyundai Kona N Tanıtılacağı Tarih Belli Oldu!

Hyundai markasının merakla beklenen SUV modeli Kona modelinin tanıtılacağı tarih belli oldu. Tantılacağı tarih hakkında resmi haberler

Uzun bir zamandır sabırsızlıkla beklenen Hyundai Kona N'in tanıtım günü nihayet açıklandı. Koreli marka, 27 Nisan 2021 tarihinde düzenleyeceği N Day adlı dijital platform etkinliğinde performanslı crossover modelinin örtülerini kaldıracak ve gelecek araçlara dair bilgiler verecek.


Hyundai Kona N gücünü 2.0 litrelik turbo beslemeli T-GDI motordan alacak. Üretilen 280 bg güç ve iddialara göre 392 Nm olan tork değerlerinin ön tekerleklere iletiminden ise 8 ileri, ıslak kavramalı DCT şanzıman sorumlu olacak.

Aracın Özellikleri Henüz Netlik Kazanmadı

Dört tekerlekten çekiş konusunda herhangi bir açıklama olmasa da tutunmayı artırmak amacıyla Hyundai ekibinin sınırlı kaydırmalı diferansiyel kullanacağını tahmin ediyoruz. Bu arada Manuel seçeneği hakkında da Koreli markadan çok fazla ses yükselmedi. Muhtemelen Kona N için oranları ve kontrol ünitesi değiştirilmiş 8 ileri DCT iyi bir alternatif gibi görünüyor.

Önden bakıldığında karartılmış logo ve farklı gövde rengi haricinde N-Line ile neredeyse aynı görünen Kona N'in profilinde ise siyah renkli jantlar, kırmızı süslemeler ve N armalı fren kaliperleri dikkat çekiyor. Arkada ise N-Line'dan farklı olarak büyük spoyler ve çift egzoz çıkışı göze çarpıyor.


Şimdiye kadar Kona N modelinin içini göremedik fakat burada örnek olarak hem makyajlı Kona'yı hem de standart Hyundai i20 ile Hyundai i20 N arasındaki farkı alabiliriz. Daha kaliteli ve sportif bir iç mekân, N logosunun beraberinde getireceği ekstralar arasında yer alacaktır.