Toyota’dan Vergi Avantajlı Suv Geldi

Toyota’dan Vergi Avantajlı Suv Geldi

Toyota Corolla modelinin SUV modei 2022’de pazara giriyor. Dünya devi Toyota, Türkiye için vergi avantajlı 1.8 lt hibrit motorlu versiyonu bizlere sunacak.

Toyota Corolla modelinin SUV modei 2022’de pazara giriyor. Dünya devi Toyota, Türkiye için vergi avantajlı 1.8 lt hibrit motorlu versiyonu bizlere sunacak.

Toyota’nın gelecek vizyonunu açıkladığı Kenshiki Forum Belçika’da Brüksel Expo’da gerçekleştirildi. Marka, Avrupa’daki iş stratejisini, vizyonunu, yeni ürünlerini ve teknolojik gelişmeleri bizlere sundu. Bataryalı elektrikli araç bZ4X, spor otomobil GR 86 ve Corolla Cross’un Avrupa prömiyerini gerçekleştiren Toyota, aynı zamanda Yaris GR Sport, GR Yaris Hydrogen modellerini de bizlerle paylaştı. Lexus markasının konsepti buggy tarzı araç ROV ile marka her çeşit üretime hazır olduğunu da bizlerle paylaştı.

Türkiye İçin Özel Motor Üretilecek

2022 yılında satışa çıkması planlanan Corolla’nın SUV modeli Corolla Cross’un Tükiye’ye ÖTV avantajlı 1.8 lt hibrit motorla ithal edileceği de dile getirildi. Normal şartlarda aracı 2 lt hibrit motorla satacak marka Türkiye’de ÖTV avantajından dolayı bu versiyonu Türkiye için özel olarak üretecek. Toyota Pazarlama CEO’su Ali Haydar Bozkurt markanın 50 yıllık hibrit deneyimini tam elektrikli otomobillere taşıyacağını belirterek şunları da sözlerine ekledi:

Toyota, hibritlerle başladığı elektrifikasyon sürecine ciddi kaynak ayırıyor. Markamız, elektrikli araçlarda daha fazla ihtiyaç duyulacak bataryaları geliştirmek için 2030 yılına kadar yaklaşık 13.6 milyar dolar yatırım gerçekleştirecek. Herkes için mobilite felsefemize dayanarak araçların tüm yaşam döngüsü boyunca CO2 emisyonlarını daha da azaltmaya katkı sağlayacak elektrifikasyon stratejilerini sunmaya devam edeceğiz.”

Sıfır Emisyonlu Araç Sunacak

Toyota yeni tanıtılan bZ4X ile başlamak üzere (En az 7 versiyon) önümüzdeki yıllarda artan sayıda pratik ve ulaşılabilir sıfır emisyonları araç sunacak bizlere. 2030’a kadar sıfır emisyonlu araç satış oranı, marka içerisinde Batı Avrupa’da minimum yüzde 50’ye çıkması amaçlanıyor. Marka, ayrıca Batı Avrupa’da 2035’e kadar yeni araç satışlarında yüzde 100 oranında CO2 azaltımına hazır olduğunu da dile getirdi.

Toyota Avrupa, 2021’de yaklaşık yüzde 6.3 pazar payıyla 1.07 milyon araç teslimatı gerçekleştirmeyi öngördüğünü dile getirdi. 2020 yılına kıyasla 80 bin adetlik artışla birlikte yeni bir rekor elde edilecek. 2022 yılında ise Toyota Avrupa, yine bir başka rekor olacak yüzde 6.5 pazar payıyla 1.3 milyon adet civarında araç satışı amaçlanıyor. Gelecek yıl ülkemize 1 milyon km batarya garantili 450 km menzilli bZ4X ve Hibrit Corolla Cross karşımıza çıkacak. 2021 ve 2022 yılları arasındaki 230 binlik güçlü büyümenin arkasındaki güç ise, TNGA platformunu kullanan geniş model yelpazesi ve en yüksek yüzde 70 oranındaki elektrifikasyon oranı olarak karşımıza çıkıyor. Bu büyüme, yeni bZ4X, Aygo X, GR 86 ve Corolla Cross modellerinin gelişiyle de desteklenecek.

Advertisement