Elektrikli Araçlarını Sergileyen Toyota ve Lexus, Herkesi Kendine Hayran Bıraktı

Elektrikli Araçlarını Sergileyen Toyota ve Lexus, Herkesi Kendine Hayran Bıraktı

Toyota, gelecekteki pil projeleri hakkında konferans düzenledi. Yaptığı ürün açıklamaları ile gündeme oturan şirketin sahibi Akio Toyoda, Toyota ve Lexus modelleri spor araçlarda dahil olmak üzere elektrikli araçlarını tanıtıldı.

Toyota, gelecekteki pil projeleri hakkında konferans düzenledi. Yaptığı ürün açıklamaları ile gündeme oturan şirketin sahibi Akio Toyoda, Toyota ve Lexus modelleri spor araçlarda dahil olmak üzere elektrikli araçlarını tanıtıldı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İlk olarak bZ4X hakkında açıklamalarda bulunan Toyoda, aracın bZ Compact SUV takma adı üretim için değişecek tavan çizgisi ve iki tonlu görünüm kazanacak. Akio Toyoda, içerisine bindiğinizde zaman kaybetmeden çalıştırabileceğiniz bir tasarıma sahip olduğunu da belirtti.

Z4X dışında, sahnedeki tüm konsept araçların ön camları ve yan camları tamamen boyanmış. Toyoda, oldukça büyük bir araç olan bZ Large SUV'yi hakkında açıklamalar yaptı. Kendisine yoğun ilgi olduğunu aktaran Toyoda bZ4X'in üzerine oturtulacak ve "Beyond Zero" ailesinin üyesi olacak. Bu araç Toyota’nın yeni kurulan elektrikli ailenin beşinci üyesi olmaya hazırlanıyor.

Konferansta, bu tanıtımlarla beraber Toyota bZ4X'e alternatif üretilen Lexus RZ modeli de tanıtıldı. Eğimli tavan çizgisiyle oldukça şık görünüm kazanan coupe, 100 km/sa hıza 2 saniye gibi bir zamanda ulaşıyor. Ayrıca araç 700 kilometre menzil sahip.

Konferansın sonlarına doğru bir FJ Cruiser olan bir araca da değinildi. Konferans SU EV, Crossover EV ve gelecek vaat eden, çıkarılabilir targa üstü olan iki kişilik elektrikli spor otomobilinde tanıtılmasıyla son buldu.