Toyota Yaris Cross GR Sport Japonya'da Satışa Çıkmaya Hazırlanıyor

Toyota Yaris Cross GR Sport Japonya'da Satışa Çıkmaya Hazırlanıyor

​​​​​​​Toyota Yaris Cross GR Sport, Japonya'da resmi olarak çıkışını yaptı. Toyota, küçük crossover'da çeşitli tasarım değişiklikleri, daha sert bir gövde ve yenilenmiş bir süspansiyon ile karşımıza çıkıyor.

Toyota Yaris Cross GR Sport, Japonya'da resmi olarak çıkışını yaptı. Toyota, küçük crossover'da çeşitli tasarım değişiklikleri, daha sert bir gövde ve yenilenmiş bir süspansiyon ile karşımıza çıkıyor.

Yeni süspansiyon ile sürüş yüksekliğini yaklaşık olarak 10 milimetre kadar düşürüldü. Ayrıca Toyota; yaylar, amortisörler ve elektrikli hidrolik direksiyon ayarlarında da değişiklik yaptığını söyleyelim. Yaris Cross GR Sport’un, 18 inçlik Falken FK510 lastik kullandığını da belirtelim.

Aracın fren kaliperleri daha koyu bir kırmızı renkte karşımıza çıkıyor. Aracın iç mekanına geldiğimizde Yaris Cross GR Sport, Air Nubuk malzemesi ve sentetik deri karışımı olan özel ön koltuklar ile oldukça konforlu bir deneyim sunuyor. Ayrıca direksiyon simidi, GR logosu, deri kaplı, üç kollu oluşu ile dikkatimizi çekiyor.

Araç, bir çift 1,5 litrelik üç silindirli motor ile karşımıza çıkıyor. Modelin bir versiyonu 120 beygir güce sahipken, aynı değirmenin hibrit bir çeşidi ise 92 beygir gücün sahip olarak karşımıza çıkıyor. Yaris Cross dört tekerlekten çekiş sistemi ile gelse de, burada bahsettiğimiz model yalnızca önden çekiş düzeni ile geldiğini belirtelim.

Yaris Cross GR Sport'un Ağustos ayında Japonya'da satışa çıkacağını belirtelim. Sadece yanmalı modelin fiyatları, 17.166 dolardan başlayacak. Hibrit versiyonun fiyatı ise 19.940 dolardan başlayacağını belirtelim.