2023 Toyota Highlander Avrupa’da Tanıtıldı

2023 Toyota Highlander Avrupa’da Tanıtıldı

2020 yılının Mayıs ayında Japon otomobil üreticisi Toyota, en büyük SUV pazarı olan Avrupa’ya Highlander modelinin tanıtımını yapmıştı. Hali hazırda aracın birçok kıtada benzer versiyonlarla satıldığını söyleyelim.

2020 yılının Mayıs ayında Japon otomobil üreticisi Toyota, en büyük SUV pazarı olan Avrupa’ya Highlander modelinin tanıtımını yapmıştı. Hali hazırda aracın birçok kıtada benzer versiyonlarla satıldığını söyleyelim. Fakat Toyota yaptığı yeni yatırımlarla birlikte pazarlara özel motorlar ve modeller geliştirdiğini söyleyelim. 2023 yılıyla birlikte Toyota firması Avrupa’ya özel motor seçeneği sunacağını belirtelim.

2023 yılı itibariyle aynı ABD’de sunulan 3.5 litrelik V6 motor seçeneği gibi Avrupa’da da yeni motor seçeneği sunulacak. Yeni sunulacak 2.4 litrelik turboşarjlı dört silindirli motor 269 beygir güç ve 419 Nm tork üretebildiğini söyleyelim. Bu motor eski 3.5 litrelik motora göre az olsa da Toyota firması yüksek hızlanma tepkisi ve tork dağıtımı vaat ettiğini söyleyelim.

Yeni motor seçeneğinin yalnızca Doğu Avrupa’da satışa çıkacağını belirtelim. Batı Avrupa’da ise 2023 Toyota Highlander, ön ve arka elektrik motorlarıyla desteklenen 2.5 litrelik Atkinson çevrimli benzinli motor kullanan hibrit sistemle satışa çıkacak. Bu motorun 248 beygir güç üretebildiğini belirtelim.

2023 Highlander Avrupa’da 12.3 inçlik multimedya ekranıyla satışa çıkacak. Ayrıca kablosuz Apple CarPlay ve kablolu Android Auto da araçta standart olarak karşımıza çıkıyor. Son olarak Toyota Highlander teslimatlarının 2023 yılının son çeyreğinde başlayacağını söyleyelim.