Toyota, Hidrojenle Çalışan Konsept Aracı Corolla Cross H2'nin Tanıtımı Gerçekleştirdi

Toyota, Hidrojenle Çalışan Konsept Aracı Corolla Cross H2'nin Tanıtımı Gerçekleştirdi

​​​​​​​​​​​​​​Hidrojen yakıtlı otomobil Corolla Cross H2 isimli konsept aracın tanıtımını Toyota tarafında gerçekleştirdi. Aracın piyasaya çıkış tarihi ve teknik detayları hakkında ise bilgi paylaşımı yapılmadı.

Hidrojen yakıtotomobil Corolla Cross H2 isimli konsept aracın tanıtımını Toyota tarafında gerçekleştirdi. Aracın piyasaya çıkış tarihi ve teknik detayları hakkında ise bilgi paylaşımı yapılmadı.

Bilindiği üzere Toyota dünyanın en büyük otomobil üreticileri arasında yer alıyor, şimdi ise şirket yepyeni bir modeli ile karşımıza çıkıyor. Toyota, C-SUV segmentindeki aracı Toyota Corolla Cross’un farklı bir versiyonu olarak Corolla Cross H2 ismini verdiği konsept araçının tanıtımını yaptı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Toyota’nın paylaştığı fotoğraflarda Corolla Cross ile pek farkı bulunmayan aracın motor kısmında büyük bir değişiklik olacak. Hidrojenden güç alacak olan Corolla Cross H2, Toyota’nın temiz çevre hedeflerine böylelikle katkı sağlamış olacak.

Prototipi oluşturulan araç henüz test aşamasında. Yüksek basınçlı hidrojen enjeksiyon teknolojisini kullanan üç silindirli 1,6 litrelik bir motor kaputun altında karşımıza çıkacak.

Toyota, otomobil ile ilgili detayları ve hidrojen konusuna ilişkin başka paylaşımı yapmadı. Fakat bu aracın satışına başlama yolunda %40’ını tamamladıkları şirket tarafından ifade edildi. Şirket, hidrojenle çalışan araçların olumlu sonuçlara sahip olabileceğini ifade ediyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Toyota elektrikli otomobil geçiş sürecinde eleştirilere maruz kalmıştı. Fakat şirket bu sefer Corolla Cross H2 ile farklı teknolojileri kullanmayı hedefleyen yaklaşımı ile karşımıza çıkıyor.  Tamamen elektrikli otomobillere yönelmeyi mantıklı bulmayan şirket, buna sebep olarak da dünya genelindeki kullanıcıların farklı ihtiyaçlara sahip olabileceğini gösteriyor. Şirketin politikasına göre, hibrit, şarj edilebilir hibrit, elektrikli ve hidrojen yakıtlı araçların hepsini ilerleyen günlerde de üretmeye devam edecek gibi duruyor.

Advertisement