Toyota FJ Cruiser İçin Final Versiyonu Üretilecek

Toyota FJ Cruiser İçin Final Versiyonu Üretilecek

FJ Cruiser modelinin üretimi birkaç kez durdurulmuş ve her defasında model için yeni bir final versiyonu karşımıza çıkmıştı.

FJ Cruiser modelinin üretimi birkaç kez durdurulmuş ve her defasında model için yeni bir final versiyonu karşımıza çıkmıştı. 2014 yılında kademeli olarak ABD’de satışı sonlandırılan model için 2017’de Japonya’da bir final versiyonu üretimi gerçekleştirilmişti ve üretiminin sonuna gelindiği duyurulmuştu. Fakat Toyota, ikonik modelini Orta Doğu’da, özellikle Suudi Arabistan’da satmaya ve üretmeye devam ettiğini söyleyelim.

Şimdi ise, 1955 yılından itibaren Suudi Arabistan’da Toyota araçlarının yetkili distribütörlüğünü yapan Abdul Latif Jameel Motors, Aralık 2022’de üretiminin sona ermesi ile birlikte, FJ Cruiser modelinin yeni bir final versiyonunu satışa çıkarmak istiyor.

2023 Toyota FJ Crusier Final Edition ismi verilien modelden yalnızca 1.000 adet üretim gerçekleştirilecek. Üretilecek olan modellere ait herhangi bir fotoğrafın olmadığını söyleyelim. Fakat üretilen modeller 2017 yılında Japonya’da üretilen final versiyonlarıyla benzer olması bekleniyor.

Bu sebeple, Suudi Arabistan için üretilecek olan modelin de tek tonlu bej renge sahip olması, ızgara, tamponlar, yan aynalar, kapı kolları ve yedek lastik kapağı gibi birçok tasarımsal elementin siyah renkle kaplanacağı iddialar arasında yer alıyor.

Kaputun altında ise değişim olmadığını söyleyelim. Hem ön hem arka aksalara 273 beygir güç ve 380 Nm tork gönderebilen 4.0 litre hacminde V6 diziliminde benzinli bir motor olacak. 2023 Toyota FJ Cruiser Final Edition modelinin 2022 yılının son çeyreğinde teslim edilmesi hedefleniyor.