Karşınızda Dacia'nın Yeni Marka İmajı

Karşınızda Dacia'nın Yeni Marka İmajı

​​​​​​​Dacia, Renaulution planının açıklanmasından yirmi ay sonra kendi marka tarihinde yeni bir sayfa açmaya hazırlanıyor. Şirket, kullanıcılarının ödediklerinin karşılığında en iyisini sunma vizyonundan vazgeçmeden çekiciliğini arttırmayı planlıyor.

Dacia, Renaulution planının açıklanmasından yirmi ay sonra kendi marka tarihinde yeni bir sayfa açmaya hazırlanıyor. Şirket, kullanıcılarının ödediklerinin karşılığında en iyisini sunma vizyonundan vazgeçmeden çekiciliğini arttırmayı planlıyor. Dacia bu vizyon doğrultusunda geçtiğimiz aylarda yeni bir kimlik, yeni logo, yeni showroomlar, yeni tasarım ve yeni renklere büründü.

Şirket aynı zamanda MANIFESTO konseptiyle çekici, sağlam, uygun fiyatlı ve çevre açısından verimli bir otomobil için benzersiz vizyonunu da yeniden ortaya koymayı hedefliyor. MANIFESTO konsept modeli, Dacia'nın ilerleyen yıllarda üreteceği modellerinde kullanılacak olan yenilikçi çözümlerin uygulandığı, doğayla bağlantılı ve çevre dostu bir araç.

Dacia'nın kullanıcıların yaşam tarzları ile uyumlu, özgün, dayanıklı, çok amaçlı ve çevre dostu araçlar sunduğunu ifade eden MAİS A.Ş. Genel Müdürü Berk Çağdaş, "Bir otomobilde gerçekten olması gereken özellikleri gelişen teknolojiyle sürekli güncelleyen Dacia, akıllı çözümler sunan bir fiyat performans markası olarak müşterilerinin ihtiyaçlarına cevap veriyor. Yenilenen ürün yelpazesi ve MANIFESTO konsept otomobili, yeni marka kimliğiyle birlikte Dacia'nın maceracı ruhunun bir göstergesi.

2022 Ağustos sonu itibarıyla Dacia Türkiye olarak yüzde 5,2 pazar payı ve 23 bin 861 adet satışla toplamda yedinci, binek otomobil pazarında altıncı, ithal markalar arasında ise en çok satılan ikinci marka konumunda bulunuyoruz. Duster ise aynı dönemde 16 bin 936 satış adeti ile SUV pazarının lideri ve en çok satılan ithal model. SUV segmentinde ilk günden bu yana ezber bozarak dengeleri değiştiren Duster aynı zamanda son 10 yıldır 4x4 segmentini aralıksız liderliğiyle domine ediyor. Türkiye, 2022 Ağustos sonu itibarıyla 169 bin adet ile dünyada en çok Duster satılan dördüncü ülke olarak dikkat çekiyor.

Tüm bu veriler Dacia'nın Türk tüketicisi tarafından ne kadar beğeni topladığını ortaya koyuyor. Temel felsefesinden vazgeçmeyerek kendini yenileyen Dacia markası, emin adımlarla yoluna devam edecek. 2023 yılında hedefimiz, 2004 yılında giriş yaptığımız Türkiye pazarında toplamda yarım milyonluk satış adedine ulaşmak." İfadelerine yer verdi.