Yeni Ford Mustang Dark Horse R ve S’in Tanıtımı Gerçekleştirildi

Yeni Ford Mustang Dark Horse R ve S’in Tanıtımı Gerçekleştirildi

​​​​​​​Yedinci nesil Ford Mustang’in sonunda tanıtımı gerçekleştirildi. Uzun süredir merakla beklenen Ford Mustang coupe, cabrio, EcoBoost ve GT versiyonlarıyla bizlerin karşısına çıktı.

Yedinci nesil Ford Mustang’in sonunda tanıtımı gerçekleştirildi. Uzun süredir merakla beklenen Ford Mustang coupe, cabrio, EcoBoost ve GT versiyonlarıyla bizlerin karşısına çıktı. Bu versiyonlara ek olarak Ford yaklaşık olarak 500 beygir güç üretebilen Dark Horse versiyonlarının da yeni nesille birlikte geleceğini açıkladı. Yeni Dark Horse versiyonlarından 2 tanesinin yalnızca pistlerde kullanılabileceğini söyleyelim.

Öncelikle Ford Mustang Dark Horse S'den başlayalım. Araç, klasik bir Mustang ile kıyaslandığında oldukça hafif bir gövde ile karşımıza çıkıyor. Pistte kullanmak için gayet uygun olan araçta bir güvenlik kafesi (FIA sertifikalı), yarış koltukları, direksiyon simidi, güvenlik ağları ve bir yangın söndürme sistemi bulunduğunu belirtelim. Bu özellikler dışındaki tüm gereksiz süslemelere ve özelliklere araçt yer verilmiyor.

Dark Horse S'in iç mekanındaki kontrol paneli de klasik Mustang ile kıyasladığımızda daha modifiyeli bir şekilde karşımıza çıkıyor. Dışarıda ise eklenen büyük kanatlar, kaput pimleri ve geliştirilmiş egzoz çıkışları araca oldukça sportif bir hava katıyor.

Ford’un bir diğer aracı da Mustang Dark Horse R. Bu araç, S versiyonun aksine daha çok pist otomobili gibi gözüküyor ve özel detayları sayesinde diğer versiyonlardan kolaylıkla ayrıldığını görüyoruz. Yeni nesil Mustang ile birlikte 6 farklı pist versiyonun karşımıza çıkacağını belirtelim.

Advertisement