TOFAŞ, Üretimi Geçici Olarak Durduracağını Açıkladı

TOFAŞ, Üretimi Geçici Olarak Durduracağını Açıkladı

​​​​​​​Tofaş, Bursa'da yer alan fabrikasının 2023 yılında 2-15 Ocak tarihleri arasında üretim yapmayacağını duyurdu.

Tofaş, Bursa'da yer alan fabrikasının 2023 yılında 2-15 Ocak tarihleri arasında üretim yapmayacağını duyurdu. Geçmişte COVID-19 salgını ve çip krizi sebebiyle üretime ara veren fabrika, bu kez farklı bir sebepten ötürü üretime geçici olarak ara vereceğini açıkladı.

Türkiye'de en çok tercih edilen otomobillerden biri olan Egea'yı da üretimini yapan TOFAŞ'tan önemli bir açıklama geldi. Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP) üzerinden yapılan paylaşımda, üretime bir süreliğine ara verileceği açıklandı. Fakat bu durumun, şirkette herhangi bir kriz olduğunun habercisi olmadığını belirtelim.

TOFAŞ'ın yaptığı paylaşıma göre Bursa'daki fabrika, 2 Ocak 2023 - 15 Ocak 2023 tarihleri arasında hizmete ara verileceği açıklandı. Fabrikadaki üretim geçici bir süre olarak tamamen duracak. Tarihler 16 Ocak 2023'ü gösterdiğinde ise TOFAŞ fabrikası, yeniden üretimine kaldığı yerden devam edecek.

KAP'ta yapılan açıklamaya göre Bursa'daki fabrika, kapalı kaldığı bu süre zarfında bakıma girecek. Ayrıca yılsonu envanter sayım işlemleri de bu süre zarfında yapılacak. Bu bakım işleri ve envanter sayımı bittikten sonra ise üretim kaldığı yerden devam edecek. TOFAŞ, bu aranın genel üretime etkisinin olmayacağını ifade ediyor.

TOFAŞ'ın KAP'a yaptığı tam açıklama ise şu şekilde;

"Şirketimiz Bursa Fabrikasında yılsonu envanter sayımı ve üretim hatlarında yapılacak planlı bakım ve üretim sistem altyapı değişikliği çalışmaları sebebi ile 2 Ocak 2023 - 15 Ocak 2023 tarihleri arasında üretime geçici olarak ara verilecektir. Fabrikamız 16 Ocak 2023 Pazartesi günü üretime başlayacaktır."

Advertisement