Skoda Enyaq Coupe RS iV Altın Direksiyon Ödülünü Kazandı

Skoda Enyaq Coupe RS iV Altın Direksiyon Ödülünü Kazandı

Skoda’nın büyüleyici görünüme sahip sportif tam elektrikli modeli Enyaq Coupe RS iV Altın Direksiyon 2022’nin sahibi oldu. Bu ödülle birlikte Skoda, sekizinci kez Altın Direksiyon Ödülü’nü kazanma başarısını gösterdi.

Skoda’nın büyüleyici görünüme sahip sportif tam elektrikli modeli Enyaq Coupe RS iV Altın Direksiyon 2022’nin sahibi oldu. Bu ödülle birlikte Skoda, sekizinci kez Altın Direksiyon Ödülü’nü kazanma başarısını gösterdi. Altın Direksiyon, Berlin’de düzenlenen galayla birlikte Skoda CEO’su Klaus Zellmer’a verildi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Alman otomotiv dergisi Auto Bild ve Alman gazetesi Bild am Sonntag okuyucularının oylarıyla birlikte ilk üçe yerleşen Enyaq Coupe RS iV, daha sonra yarış pilotları, gazeteciler ve otomotiv uzmanlarından oluşan jüri tarafından Lausitzring Pisti’nde kapsamlı bir şekilde test yapıldı.

Geçtiğimiz 12 ayda 47 otomotiv inovasyonu Altın Direksiyon 2022 için gerçekleştirilen 11 kategoride rekabete girdi. 2022 yılında ilk defa içten yanmalı motorlu ve elektrik motorlu otomobiller arasında bir ayrım gerçekleştirilmedi. ENYAQ’ın bulunduğu orta ölçekli SUV sınıfında altısı elektrikli olmak üzere dokuz araç bulundu. Okurlar üç favori araçları arasında Enyaq Coupe RS iV modelini gösterdi ve ardından 19 kişilik bir uzman jüri, Skoda’nın tam elektriklisini ilk sırayı almasına karar verdi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Dört çeker sürüşe sahip ve iki elektrik motorlu Enyaq Coupe RS iV, yüksek performansı, yüksek verimliliği, yol tutuşu, teknolojisi ve geniş yaşam alanıyla jüri tarafından tam not almayı başardı. 220 kW sistem gücüyle en güçlü seri üretim Skoda modeli olarak karşımıza çıkan Enyaq Coupe RS iV aynı zamanda geniş iç hacmi ve 570 litrelik bagaj hacmiyle pratiklikten de vazgeçmiyor. Yalnızca 0.248 sürtünme katsayısına sahip aerodinamiği sayesinde şarj başına 500 kilometrenin üzerinde bir menzile ulaşabiliyor.

Advertisement