Hyundai IONIQ 6 First Edition Satışa Çıkarıldıktan 24 Saat Sonra Tükendi

Hyundai IONIQ 6 First Edition Satışa Çıkarıldıktan 24 Saat Sonra Tükendi

​​​​​​​Hyundai'nin elektrikli model ailesinin bir parçası olan Ioniq 6 modeli 9 Kasım tarihinde ön siparişe çıkarılmıştı. Bütün araçlar 24 saat gibi kısa süre de tükendi.

Hyundai'nin elektrikli model ailesinin bir parçası olan Ioniq 6 modeli 9 Kasım tarihinde ön siparişe çıkarılmıştı. Bütün araçlar 24 saat gibi kısa süre de tükendi.

Güney Koreli üreticinin Hyundai Ioniq 6 First Edition ismiyle satışa çıkardığı Ioniq 6 modelinin üretilen ilk versiyonları, 9 Kasım günü ön siparişe açıldıktan kısa süre sonra bitti. Almanya’da satışa sunulan 2.500 adet Hyundai Ioniq 6 First Edition 24 saatten daha kısa bir sürede tükenmiş oldu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Hyundai ise otomobilin siparişini veren kullanıcılar için 2023 yılının Mart ve Nisan aylarında teslim edilebileceğini ve ön siparişi kaçıran kullanıcıların yakın gelecekte Hyundai bayilerinden otomobille ilgili teklif alabileceğini paylaştı.

Hyundai Motors Avrupa Satış ve Servis Başkan Yardımcısı Ulrich Mechau, “IONIQ 6 First Edition’a karşı olan aşırı ilgi ve talep, Hyundai markasının sıfır emisyonlu mobilitedeki liderliğine vurgu yapıyor. Aerodinamik etkiler göz önüne alınarak tasarımı yapılmış otomobil, uzun sürüş menzili ve müşteriler için elektrikli mobilite deneyiminin kalitesini yükselteni iç mekanı ile IONIQ 6 modeli, bir otomobilin nasıl olması gerektiğini yeniden tanımlıyor.” ifadelerini kullandı.

Hyundai IONIQ 6 First Edition modelinde 77.4 kWH’lik bir batarya ile çift elektrik motoru yer alıyor. Dört tekerden çekişe sahip olan otomobil sınıfının en iyi güç aktarma organına sahip olma iddiasıyla karşımıza çıkıyor.

Otomobilde yer alan elektrik motorları dört tekerleğe de 320 beygir güç ve 605 Nm tork aktarabiliyor. WLTP verilerine göre hesaplandığında ise otomobilin kombine sürüş menzili 519 kilometreye kadar ulaşabiliyor.