Tesla, Türkiyede ki Şarj İstasyonları Planlarına Yenilerini Ekledi

Tesla, Türkiyede ki Şarj İstasyonları Planlarına Yenilerini Ekledi

Tesla şarj istasyonları için güncelleme geldi. Tesla şarj istasyonları için operasyon başlatacak.

Türkiye’de açılacak Tesla Superchargers şarj istasyonları için yeni güncellemeler geldi. Firma resmi sitesine yeni lokasyonları ekledi. Elektrikli araç üreticisi, Tesla Motorları Satış ve Hizmetleri Limited isimli şirket üzerinden Türkiye’de şarj istasyonları ile operasyona başlamaya hazırlanıyor.

Tesla’nın Türkiye’deki en önemli isimlerinden olan Kemal Geçer görev yapacak. Şirket “Model” serisi araçlarını Türkiye’ye getirmesinin ardından, bu elektrikli araçlar için hızlı şarj istasyonları kuracak.

Tesla’nın resmi sitesinde çok uzun zamandır Türkiye merkezli “Tesla Superchargers” hızlı şarj istasyonları listeleniyor. Şimdiye kadar listede İstanbul, İzmir, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa, Edirne, Hendek ve Konya lokasyonları yer almaktaydı. Bugün yapılan yeni güncelleme ile birlikte bunlara ek olarak Hendek lokasyonuda dahil edildi.

Ülkemizdeki Supercharges istasyonlarının Ne Zaman Açılacağı Henüz Netleşmedi

İlk defa Soma lokasyonu da giriş yaptı. Türkiyede ki Tesla Superchargers istasyonların ne zaman açılacağı henüz net olarak bilinmiyor. Firma sadece bazı Türkiye merkezli istasyonların 2022’nin ikinci çeyreğinde, bazılarının ise 2022’nin üçüncü çeyreğinde açılacağının altını çiziyor.

Bu istasyonlar için devasa yatırımlara gerek duyulmuyor. Tesla istasyonları genelde sadece ana şarj ünitelerinden oluşuyor. Bu sayede Tesla’nın dünya genelinde çok büyük bir şarj ağı bulunuyor. Türkiye’de en ucuz Tesla aracının 1 milyon TL’den daha pahalı olması beklenmekte.

Advertisement