Renault, 2030 Yılından Sonra Avrupa'da Sadece EV Satmayı Planlıyor

Renault, 2030 Yılından Sonra Avrupa'da Sadece EV Satmayı Planlıyor

2035 yılı itibariyle içten yanmalı motorları tedavülden kaldıracak olan Avrupa Birliği, otomotiv sektöründeki değişimin ilk adımlarını attı. Marka arka arkaya 2030 yılında stratejilerinin EV modellerine geçmek olduğunu açıkladı.

2035 yılı itibariyle içten yanmalı motorları tedavülden kaldıracak olan Avrupa Birliği, otomotiv sektöründeki değişimin ilk adımlarını attı. Marka arka arkaya 2030 yılında stratejilerinin EV modellerine geçmek olduğunu açıkladı. Bu dönüşümü yaşayacak olan son marka ise Renault olacak.

Fransız markanın CEO'su Luca de Meo'dan bu geçişi şöyle açıkladı. Automotive News Europe isimli kanala verdiği röportajda 2030 yılı itibariyle Renault'nun içten yanmalı motorlara sahip araçlarının üretimi durdurulacağı ve satmayacaklarını duyurdu. Tabii ki bu sadece karar Avrupa piyasası için geçerliliğini korumakta diğer piyasalar için durum farklı.

Meo, ayrıca Renault’un 2030 itibariyle Avrupa'da tamamen elektrikli olacağının altını çizdi ve hedeflerinin bu yönde olduğunu ekledi. Daha öncesinde Renault, 2030 yılından sonra yüzde 90 oranında bir elektriklenme projesi planlamaktaydı. Bugüne geldiğimizde yüzde 10'luk kısmı da kapattı.

Bu proje tüm Renault Grubu markalar için geçerli değil. Örneğin Meo, Dacia'nın son zamana kadar elektrikliye geçiş yapmayacağını ifade etti. Meo, Dacia’nın rekabetçi fiyatlarını korumak zorunda olduklarını söyledi. Şimdilik Lada için net bir açıklama yok fakat markanın sadece Rusya pazarına özel olması, elektrikli dönüşüme zorunlu olmadığı anlamına geliyor.

Renault 2025 yılına kadar en az 4 adet tamamen elektrikli model tanıtmayı amaçlıyor. Bu modellerin içerisinde Renault 5 EV, kompakt bir SUV, küçük bir crossover ve bir ticari modelin olacağı düşünülmekte. Renault, elektrikli araç yelpazesine Zoe ile birlikte bu araçları da getirecek. Bu projedeki en önemli modelin ise Megane Electric olması bekleniyor.