Tesla Model Y, Euro NCAP'ten 5 Yıldız Almayı Başardı

Tesla Model Y, Euro NCAP'ten 5 Yıldız Almayı Başardı

​​​​​​​Berlin'deki fabrikada üretilen 2022 Tesla Model Y, Euro NCAP'in zorlu testlerini başarıyla geçmeyi başardı.

Berlin'deki fabrikada üretilen 2022 Tesla Model Y, Euro NCAP'in zorlu testlerini başarıyla geçmeyi başardı. Avrupa pazarında satışa sunulan otomobillerin güvenlik ve performans değerlendirmeleri için 1977 yılında kurulan bağımsız kuruluş Euro NCAP, yaptığı testler sonucunda otomobiller dereceler veriyor.

Berlin'deki fabrikada üretilen 2022 Tesla Model Y, Euro NCAP'in zorlu testlerine sokuldu ve başarıyla geçmeyi başardı. Tesla Model Y, yapılan güvenlik testleri sonucu 5 yıldız almayı başardı. Ayrıca model bu dereceyi elde eden araçlar arasında zirveye yerleşmeyi başardı.

Model Y en büyük başarıyı, yüzde 98 başarı elde ettiği güvenlik yardımcısı kategorisinde gösterdi. Elektrikli model aynı zamanda yetişkin yolcu korumasında da yüzde 97 başarı elde etmeyi başardı.

Bunun yanı sıra Tesla'nın Berlin fabrikasında üretilen Model Y'nin şerit desteği ve yeni kabin kamerasıyla çalışan sürücü durumu izleme özelliği ile de tam puan aldığı ifade edildi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Ayrıca, sadece kameralarla çalışan Vision sisteminin de diğer araçlar, bisikletliler ve yayalarla yapılan testlerde kazaları önleme konusunda çok iyi çalıştığı belirtildi.

Advertisement