Skoda’da Çip Krizi Nedeniyle Üretime Ara Veriyor

Skoda’da Çip Krizi Nedeniyle Üretime Ara Veriyor

Skoda, 18 Ekim 2021 tarihinden itibaren yıl sonuna kadar 3 ayrı da otomobil üretimini sınırlandıracak veya tamamen durduracak. Şirket, küresel çip kıtlığı sebebiyle böyle bir karara vardı.

Otomobil markalarını bir bir etkisi altına alan çip tedarik sıkıntısı Çekyalı üretici Skoda’yı da etkisi altına aldı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Skoda, 18 Ekim 2021 tarihinden itibaren yıl sonuna kadar 3 ayrı da  otomobil üretimini sınırlandıracak veya tamamen durduracak. Şirket, küresel çip kıtlığı sebebiyle böyle bir karara vardı.

Skoda Modellerinin Üretilmesi Çek Ekonomisini Etkileyebilir

Skoda modelleri üretiminin durdurulması Çek ekonomisini ciddi anlamda etkileyebilir. Volkswagen Gurubu'nun üyelerinden olan Skoda Auto, Çek Gayri Safi Yurt İçi Hasıla'sına yaklaşık olarak % 5 katkıda bulunuyor ve ülkenin toplam ihracatının % 9'unu oluşturmaktadır. Üretim daha önce de aynı sebeple geçtiğimiz Eylül ayında bir haftalığına durdurulmuştu.

Skoda İletişim Sorumlusundan Açıklamalar

Skoda Auto'nun iletişim sorumlusu olan Tomas Kotera açıklamasında;

"Yarı iletken üretiminin 2022'nin ikinci yarısında kademeli olarak yeniden başlatılmasını bekliyoruz. Sarf malzemeleriyle ilgili tüm durum sakinleşmeli." ifadelerine değindi.

İletişim sorumlusu Kotera'ya göre, fabrika çalışanları için iş ve tazminat güvencesi şirket için bir öncelik. Çalışanlar şu anda standart ücretlerinin % 85'ini almaya devam ediyor.