Sıfır Km Araçlarda İndirimler Devam Ediyor

Sıfır Km Araçlarda İndirimler Devam Ediyor

Döviz kurlarında yaşanan sert düşüş son haftalarda rekor üstüne rekor kıran otomobil fiyatlarını düşürdü. Kurda yaşanan düşüş ardından markalar fiyatları güncellemeye başladı.

Döviz kurlarında yaşanan sert düşüş son haftalarda rekor üstüne rekor kıran otomobil fiyatlarını düşürdü. Kurda yaşanan düşüş ardından markalar fiyatları güncellemeye başladı.

Otomobil markaları, bir bir fiyatlarında güncellemeye gitti. Citroen ve Opel dün yüzde 10 indirim fiyatları güncellemeleri yaptılar. 490.900 TL olan Opel Crossland, 445.900 TL fiyat etiketinde yer aldı. Mokka ve Corsa içinde indirim gelmek üzere.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Hyundai ise, i10’un baz versiyonunda tam 124 bin TL civarında indirime gitti. Şunu belirtelim ki hatırlatalım ki i10, tüm donanım paketleri ile yüzde 50 ÖTV diliminde yer aldı. Renault, Nissan, BMW ve Mercedes gibi diğer otomobil markaları da fiyatlarında indirime gitmek üzere güncellemelere devam ediyor.

İkinci el araç ve otomotiv şirketi Cardata ikinci el otomobil fiyatlarında şu anda bir düşüş beklemediklerini döviz kuru 11-12 civarında tutulabilirse hemen hemen 20 gün içerisinde ikinci el fiyatlarında da düşüş yaşanabileceğini söyledi. Anlaşılan o ki döviz kuru sabitlenip biraz yüksekten araba alanlar sebebiyle piyasa geçici bir durgunluk olacak.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Döviz kurundan kötü etkilenen otomobil fiyatları, 300 bin TL'nin altında alınabileceğimiz tek bir otomobil bile kalmamışken, yapılan indirimlerle beraber yüzde 50 ÖTV dilimine giren ve 300 bin TL’nin altında yer alacak araç sayısının artmasını düşünmekteyiz.

Advertisement