Seda Kaçan, Türkiye Pist Şampiyonası’nda Tarih Yazdı!

Seda Kaçan, Türkiye Pist Şampiyonası’nda Tarih Yazdı!

30 yıl gibi bir ara sonrası pistlerde karşımıza çıkan kadın pilot olan Seda Kaçan, ülkemizde yarış kazanan ilk kadın oldu ve tarihe geçti. 30 yıl ara sonrası Türkiye Pist Şampiyonası’nda karşımıza çıkan ilk kadın sporcu olarak karşımıza çıkan Seda Kaçan i

30 yıl gibi bir ara sonrası pistlerde karşımıza çıkan kadın pilot olan Seda Kaçan, ülkemizde yarış kazanan ilk kadın oldu ve tarihe geçti.

30 yıl ara sonrası Türkiye Pist Şampiyonası’nda karşımıza çıkan ilk kadın sporcu olarak karşımıza çıkan Seda Kaçan ismini tarihe altın harflerle yazdırmayı başardı. 2022’de ikinci yarış haftasında yarışı üçüncü sırada tamamlayarak ilk podyumunu alan Seda Kaçan, takımı Bitci Racing ile 2023 yılının ilk yarışına TOSFED Körfez Yarış Pisti’nde çıktı.

Motor sporlarında cinsiyetin önemi olmadığını ispatlamak için önemli başarılar elde eden Seda Kaçan şampiyonanın ilk haftasında ilk yarışta bitiş çizgisini ilk sırada geçti. İnanılmaz bir mücadele ile karşımıza çıkan Seda Kaçan, ülkemizde yarış kazanan ilk kadın pilot olarak olmayı başardı.

Seda Kaçan bununla beraber ikinci yarışta üçüncü sırada tamamlandı ve 2023 Türkiye Pist Şampiyonası’na bir podyum ve bir zaferle giriş yaptı. 2023 Türkiye Pist Şampiyonası’nda ikinci yarış 19-20 Ağustos tarihleri arasında yapılacak.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Motor sporlarında kariyer hedefleyen genç kadınlara örnek teşkil eden Seda Kaçan, “2023 sezonuna tarihe geçecek bir ilki başararak başlamış olmanın verdiği gurur ve mutluluk içerisindeyim. Kadınların bu spordaki varlığını ve başarının cinsiyetten bağımsız olduğunu kanıtlama yolunda bu 1.’lik önemli bir adım oldu." İfadelerini kullandı.