Sainz ve Klein Dakar Rallisi’nin Zirvesinde

Sainz ve Klein Dakar Rallisi’nin Zirvesinde

2023 Dakar Rallisi'nin ikinci etabının otomobil kategorisinde kazananı Nasser Al-Attiyah, motosiklet kategorisinde Mason Klein oldu.

2023 Dakar Rallisi'nin ikinci etabının otomobil kategorisinde kazananı Nasser Al-Attiyah, motosiklet kategorisinde Mason Klein oldu. İkinci etap sonuna bakınca ise otomobil kategorisinde Carlos Sainz, motosiklet kategorisinde ise Mason Klein genel klasman zirvesinde yer alan 2 isim oldu.

Suudi Arabistan'da gerçekleştirilen 45. Dakar Rallisi'nin 2. etabı, Kızıldeniz kıyısı ile El-Ula kenti arasındaki 430 kilometrelik parkurda gerçekleştirildi.

Otomobil sınıfının ilk sırasında, 5 saat 26 saniyelik derecesi ile Toyota Gazoo takımından Nasser Al-Attiyah yer aldı.

Erik Van Loon (Overdrive takımı), Katarlı sürücünün 14 saniye arkasında 2'nci sırada yer alırken3 şampiyonluğu bulunan Carlos Sainz (Audi) liderin 5 dakika 5 saniye gerisinde 3. sırada yarışı tamamladı.

Sainz bu sayede Dakar Rallisi'ni 2022 yılı dahil 4 kez kazanan Al-Attiyah'ın 2 dakika 12 saniye önünde tamamlayarak genel klasmanda liderliğini korudu.

8 şampiyonluk ile karşımıza çıkan Stephane Peterhansel (Audi) ile birlikte Sebastien Loeb (Bahreyn Raid) de yaşadığı sorunlar nedeni ile büyük zaman kaybına uğradı. Peterhansel, liderin 36 dakika 8 saniye, Loeb de 1 saat 21 dakika 43 saniye ardında yer aldı.

Motosiklet kategorisine baktığımız zaman BAS World KTM takımı için yarışan Mason Klein, 5 saat 23 dakika 4 saniye ile Dakar Rallisi'ndeki ilk etap birinciliğinin sahibi oldu.

ABD'li pilotu, Sebastian Bühler (Hero) 1 dakika 9 saniye, Skyler Howes da 1 dakika 13 saniye ardından takip etti.

Alınan bu sıralama ile birlikte Klein, 2 kez şampiyon Toby Price'ın (Red Bull KTM) 1 dakika 41 saniye önünde genel klasman liderliğinde yer aldı.

Rallinin 3. Etabı ise yarın El-Ula ile Hail şehirleri arasındaki 447 kilometrelik parkurda gerçekleştirilecek.14 etap olarak karşımıza çıkacak 2023 Dakar Rallisi, 15 Ocak'ta Dammam kentinde tamamlanacak.