Opel Corsa-e Türkiye’de Satışa Çıkarıldı

Opel Corsa-e Türkiye’de Satışa Çıkarıldı

​​​​​​​Opel, 2024 yılında araç modellerinde her modelin elektrikli bir versiyonunun olmasını planlıyor. Avrupa’da tamamen elektrikli bir marka olmaya yönelik hedefleri de 2028 yılı itibarıyla hayata geçirmeyi planlıyor.

Opel, 2024 yılında araç modellerinde her modelin elektrikli bir versiyonunun olmasını planlıyor. Avrupa’da tamamen elektrikli bir marka olmaya yönelik hedefleri de 2028 yılı itibarıyla hayata geçirmeyi planlıyor. Bu kapsamda çalışmalarını sürdüren Alman otomotiv devi Opel, Corsa’nın elektrikli versiyonunun Türkiye satış fiyatlarını açıkladı. 849.900 TL’den başlayan fiyatıyla Türkiye’ye de Ultimate donanım paketi ile satışa sunulan Opel Corsa-e, 350 kilometreye kadar menzile ulaşabiliyor.

Deri görünümlü kaptan mavisi kumaş koltuklar iç mekana hoş bir hava katıyor. Düşük ağırlık merkezi, yol tutuş özellikleri ve sürüş dinamiklerine fayda sağlıyor.Isı pompası sayesinde Opel Corsa-e de iç mekanın ısıtma ve soğutma işlemi görülüyor. HVAC sisteminden daha verimli ve daha az batarya enerjisi tükettiğinden dolayı ısı pompası menzile olumlu yönde etki sağlıyor.

İleri teknolojili bir elektrikli ulaşımı yeni Corsa-e kullanıcılarına vaat ediyor. Beş koltuklu Corsa-e WLTP’ye göre 350 kilometreye ulaşan menzile sahip. 100 kw’lik DC hızlı şarj istasyonlarında 50 kWh kapasiteli batarya 30 dakika için de yüzde 80’e kadar şarj imkanı sağlıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Araç sürücüsü, Normal, Eko ve Spor olmak üzere üç sürüş modundan istediğini kullanabiliyor. Menzil üzerinde orta düzeyde bir etki yapan Spor sürüş modu üstün sürüş dinamiklerini kullanıcıya sunuyor.

Eco modu ise sürücüye daha fazla verimlilik vaat ediyor. Araç, 100 kW güce sahip ve 260 Nm maksimum tork üreten motor ile karşımıza çıkıyor. Opel Corsa-e, 0’dan 50 kilometreye ulaşması yalnızca 2,8 saniyede ulaşıyor. 0’dan 100 kilometreye hıza ulaşması ise yalnızca 8,1 saniyede ulaşıyor. Aracın azami hızı ise elektronik olarak 150 kilometre ile sınırlandırılmış.