Yeni Citroen C4X, Ocak Ayında Türkiye'de Satışa Sunulacak

Yeni Citroen C4X, Ocak Ayında Türkiye'de Satışa Sunulacak

​​​​​​​Citroen’in kompakt sınıf temsilcisi C4X modelini 2022 yılının Haziran ayında Dünya’ya tanıtımını İstanbul’da yapmıştı. Araç, 2023 yılının Ocak ayı itibarıyla Türkiye’de satışa çıkarılacak.

Citroen’in kompakt sınıf temsilcisi C4X modelini 2022 yılının Haziran ayında Dünya’ya tanıtımını İstanbul’da yapmıştı. Araç, 2023 yılının Ocak ayı itibarıyla Türkiye’de satışa çıkarılacak. Citroen’in Avrupa ve uluslararası pazarlarda satış sayısında artışa ve markanın genişleme hedeflerine C4X önemli bir katkı sağlayacak.

C4X, 4.600 milimetre uzunluğu ve 2.670 milimetrelik aks mesafesiyle, Stellantis’in CMP platformunu kullanıyor. Citroen’in gözde tasarımı V tasarım ön cephe de yer alıyor. Sis lambası çerçeveleri altıgen alt ızgaranın her iki yanında kapılardaki Airbump panelleriyle uyumlu renkli eklere sahip olarak yer alıyor.

Ön camdan arka bagaj kapağına kadar uzanan akıcı tavan çizgisi araça profilden baktığımızda dikkat çekiyor. 510 litrelik büyük bagajı kapsamak için gereken uzunluğu arka tasarım sayesinde gizleniyor. Aracın arka tamponuna doğru kıvrılan bagaj kapağının arka paneli, üstteki entegre spoyler, ince kıvrımlar ve merkezi Citroen yazısı, araca modern ve dinamik bir görüntü veriyor.

510 litrelik geniş bagaja sahip olan yeni Citroen C4X, ana kabinden ayrı bir bagaj seven kullanıcılar ve arka koltuk konforuna önemseyen kullanıcılar tarafından sevilecek gibi duruyor. Bagaja eşya yükleme 745 milimetre yükleme eşiği ve bagaj zemini-eşik arasındaki 164 milimetre yükseklik, sayesinde kolay hale getiriyor. Ek taşıma kapasitesini arttırmak için arka koltuk sırtlıkları öne katlanıyor.

Advertisement