Porsche 718 Spyder Dört Silindirli Motorla Görüntülendi

Porsche 718 Spyder Dört Silindirli Motorla Görüntülendi

Porsche markası bu prototipi Almanya'da test ederek bize bir mesaj mı vermeye çalışıyor. Alman spor otomobil üreticisi küçük motor opsiyonuna sahip 718 Spyder

Porsche markası geçtiğimiz günlerde Çin pazarına özel 718 Spyder modelini tanıtmıştı ve teknik veri dokümanında minik bir sürprize yer vermişti. Stuttgartlı üretici, altı silindirli Boxer motordan vazgeçti ve dört silindirli bir ünite ile sevenleri ile buluştu. Bu buluşma esnasında yüksek devir çeviren 4.0 motor değil de 2.0 versiyon olduğunu belirtelim. Bir kere aracın ön yüzünde daha küçük hava girişleri ve merkeze konumlanmış çift egzoz çıkışı prototipin 420 bg gücündeki 4.0 H6'yı kullanmadığını net şekilde bizlere gösteriyor ve objektiflere takılan araç Çin’de üretilen araca oldukça benziyor.

718 Spyder Modelini Dünya Pazarına Açma Konusu Gündemde

porsche markası bu prototipi Almanya'da test ederek bize bir mesaj mı vermeye çalışıyor. Alman spor otomobil üreticisi küçük motor opsiyonuna sahip 718 Spyder modelini dünya pazarına açma konusunda oldukça ciddi.

Çin tarafında satılan 718 Spyder 2.0 motorundan ürettiği 300 bg güç, 380 Nm torku PDK şanzıman vasıtası ile yola aktarsa da dünya çapında satılan "asıl" 718 Spyder modelinde bu veriler sırasıyla 420 bg ve 420 Nm olarak gözlenmiş durumda. Azami hızı yaklaşık 35 km/s azalarak 270 km/s hıza gerileyen CN-spec 718 Spyder'ın 0-100 km/s ivmelenmesi ise standart modele göre 0,8 saniye geri kalmış diyebiliriz.

718 Spyder Kaybettiği Gücü Turbo İle Telafi Edecek

Ülkemizde olduğu gibi motor hacmi üzerine sert vergiler uygulayan Çin pazarı için geliştirilen 718 Spyder, orijinalde atmosferik olan güç ünitesi formülüne karşılık kaybedilen iki silindiri turbo desteği ile bunun üstesinden gelmeye çalışıyor.

Bakıldığı zaman dört silindirli bir porsche 718 fikri çok ekstrem olmasa da standart Boxster/Cayman modeli 300 bg gücündeki 2.0 turbo H4 (dört silindirli Boxer) motordan besleniyor.

Advertisement