Yeni Nissan X-Trail, 2022 Yılının Yaz Aylarında Avrupa'da Olacak

Yeni Nissan X-Trail, 2022 Yılının Yaz Aylarında Avrupa'da Olacak

Uzun bir aradan sonra düzenlenen ilk fiziksel etkinlik olan Şangay Otomobil Fuarı'ndan bomba gibi haberler gelmeye devam ediyor. Etkinlikte X-Trail'in yeni yüzünü katılımcılar ile buluşturan Nissan

Nissan X-Trail'in Kuzey Amerikalı kardeşi Nissan Rogue, geçtiğimiz Haziran ayında alıcılar ile buluştu. Avrupalı kullanıcıların bir süredir merakla beklediği X-Trail ise yeni yüzünü sonunda gösterdi. Çin'de tanıtılan model, 2022 yılının yaz aylarında Avrupa topraklarına adım atmış olacak.

Uzun bir aradan sonra düzenlenen ilk fiziksel etkinlik olan Şangay Otomobil Fuarı'ndan bomba gibi haberler gelmeye devam ediyor. Etkinlikte X-Trail'in yeni yüzünü katılımcılar ile buluşturan Nissan, aracın 2022 yılında satışa sunulacağını duyurdu. Aradaki bu gecikmenin sebebi tam olarak bilinmiyor olsa da Japon marka, X-Trail'in başarılı olacağından bir hayli emin gözüküyor.

Henüz X-Trail'in teknik verilerini açıklamaktan çekinen üretici, aracın kendilerine ait E-Power hibrit sistemi ile geleceğini doğruladı. Hatırlarsanız bu sistem daha önce yeni Qashqai içerisinde de kullanılmıştı. 1.5 litrelik benzinli bir ünite ile elektrikli motoru kombine eden sistem toplamda 190 bg güç ve 330 Nm tork üretebiliyor.

Nissan X-Trail dCi Motora Son Verilecek

Qashqai ailesinde dizel motorlara veda eden Nissan'ın, X-Trail ile bu fikrini değiştirip değiştirmeyeceği de merak konusu. Halihazırda ülkemizde satılmayan 1.6, 1.7 ve 2.0 dCi motorların günleri sayılı olabilir.

Aracın Çin'e özel versiyonu ise yılın ikinci yarısında resmen satışa çıkmış olacak. Nissan aracın "bolca yeni teknoloji" içereceğinin sözünü veriyor. "Bağlanılabilirlik ve akıllı sürüş" teknolojileri üzerinde duran üretici, X-Trail ile geleceğine de ışık tutma niyetinde. Araç Çin'de satışa sunulduğunda tüm detayları öğrenme fırsatımız olacak.

Advertisement