2021 "Dünyada Yılın Otomobili" Ödülünün Sahibi Volkswagen ID.4 Oldu

2021 "Dünyada Yılın Otomobili" Ödülünün Sahibi Volkswagen ID.4 Oldu

Dünyada Yılın Otomobili 2021 ödülü ise bir elektrikli SUV olan Volkswagen ID.4 modelinin oldu. Bunda ID.4 modelinin başarılı güç ve menzil değerlerine ek olarak aracın şimdiden bayilerde

World Car Awards yani "Dünyada Yılın Otomobili" ödülü, çeşitli kategorilerde araçlara layık görülmeye başladı. Bu kategorilere göre yılın en iyi performans otomobili, yılın en iyi tasarımlı otomobili, yılın en iyi şehir otomobili, yılın en iyi lüks otomobili ve toplamda yılın en iyi otomobili olmak üzere 5 kategoride ödüller sahibini buldu.

Dünyada Yılın Otomobili 2021 ödülü ise bir elektrikli SUV olan Volkswagen ID.4 modelinin oldu. Bunda ID.4 modelinin başarılı güç ve menzil değerlerine ek olarak aracın şimdiden bayilerde yerini almış olması da mutlaka etkili olmuştur oldu diyebiliriz.

Dünyada Yılın Otomobili Ödülü'nün diğer kategorilerdeki kazananlarına da baktığımız zaman, listeyi şu şekilde aktarabiliriz:

Yukarıdaki listede bir diğer elektrikli model Honda e modelinin de yer alıyor olması da dikkatleri çekiyor aslında. Tüm bunlar, elektrikli otomobillerin son dönemde ne kadar başarılı hâle geldiğinin açıkça bir göstergesi de diyebiliriz.

Yılın En İyi Çevreci Otomobili Ödülü Kaldırıldı

Geçtiğimiz yıllarda bakılırsa bu ödülde bir de "Dünyada Yılın En İyi Çevreci Otomobili" kategorisi bulunuyordu. Fakat bu kategori ortadan kalktı. Bu kategorinin yerine ilerleyen zamanlarda elektrikli otomobil kategorisinin geleceğini de belirtelim