Peugeot Satışları Avrupa’da Yüzde 5 Yükseldi

Peugeot Satışları Avrupa’da Yüzde 5 Yükseldi

Peugeot Avrupa pazarında satış rakamlarını yükseltmeye devam ediyor. Özellikle bu yıl SUV ve hatchback pazarında ciddi gelişme yaşandı.

Peugeot, Avrupa genelinde 2021 yılında bir önceki yıla kıyasla yüzde 5’lik bir büyüme oranı yakaladı. Peugeot, 2021 yılını hem Türkiye’de hem Avrupa’da hem de global ölçekte büyüme rakamları ile kapattı.

Global anlamda satışlarında 2020 yılına göre 5,5 puanlık bir artış yakalayan Fransız otomotiv devi, dünya genelindeki otomobil ve hafif ticari araç satışlarından yüzde 23,7’lik bir pay aldı.

Avrupa’da Yüzde 5 Yükseldi

Peugeot, 2021’de Avrupa pazarında da başarılı bir grafik çizgisi yakaladı ve 2020 yılına göre yüzde 5’lik bir büyüme rakamı ile karşımıza çıktı. Bu büyüme rakamlarına bakınca SUV 2008 modeli ve Hatchback 208 bu rakamlara önemli katkıda bulundu.

Peugeot SUV 2008 ile Türkiye pazarında yılı B-SUV sınıfının lideri olarak tamamladı. Peugeot model bazlı başarılarını Avrupa geneline de yaymaya devam etti.

Peugeot 208, 2020 yılında elde ettiği 'Yılın Otomobili (Car of the Year)' unvanını 2021 yılında Avrupa’da yılın en çok satılan otomobil modeli olarak taçlandırarak oldukça dikkat çekti.

Peugeot bu başarısı ile beraber dikkati çeken Peugeot 208 ile birlikte, Türkiye pazarında da sınıfının lideri olan Peugeot 2008, Avrupa’da da 2021 yılının en çok satılan B-SUV modeli olarak oldukça dikkat çekti.

Peugeot hafif ticari araç segmentinde yer alan modelleri ile Avrupa pazarında büyüme rakamları elde etmeyi başardı. Marka 2021 yılında, bir önceki seneye kıyasla Avrupa ticari araç pazarında yüzde 12’lik büyüme rakamına ulaştı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Peugeot Üst Yöneticisi (CEO) Linda Jackson, global çapta ve Avrupa’da yakalanan büyüme rakamlarına değinerek, “Küresel olarak son derece çalkantılı bir dönemde, çevik bir duruş sergilemeyi başaran ve 2021’de dünya genelindeki satışlarını yüzde 5 arttıran Peugeot markasının mükemmel performansıyla gurur duyuyorum.” ifadelerini kullandı.