Otomotiv Devlerinin Elektrikli Takvimleri

Otomotiv Devlerinin Elektrikli Takvimleri

İklim krizinin her geçen gün daha da kötüye gittiği dünyamızda yeni önlem paketleri alınmaya devam ediyor. Yaydıkları sera gazları sebebi ile atmosferdeki karbondioksit miktarını en çok artıranların başında gelen otomobillerin küresel ısınma ile mücadele

İklim krizinin her geçen gün daha da kötüye gittiği dünyamızda yeni önlem paketleri alınmaya devam ediyor. Yaydıkları sera gazları sebebi ile atmosferdeki karbondioksit miktarını en çok artıranların başında gelen otomobillerin küresel ısınma ile mücadele kapsamında elektrikli modellere geçiş planları, otomotiv dünyasının gelecek planlarında da fazlasıyla yer kaplıyor.

Dünyanın en büyük otomotiv devlerinin elektrikli otomobillere geçiş takvimlerini sizin için araştırdık. İşte otomobil devlerinin elektrikli araçlara geçiş takvimleri…

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Audi

Alman otomotiv devi Audi, sıfır karbon emisyonu hedefinin parçası olarak 2026 yılından sonra yeni, dizel ve benzinli otomobil üretimini sonlandıracak.

Audi CEO'su Markus Duesmann, 2026’dan sonra Audi'nin yalnızca tamamen elektrikli otomobil modellerini piyasaya süreceği ifade etti.

Audi of America Başkanı Daniel Weissland ise, 2026 yılının ardından herhangi bir içten yanmalı otomobil lansmanı yapmayacaklarını dile getirdi.

Weissland, şirketin 2033 yılından itibaren ise tamamen elektrikli olacağını da sözlerine ekledi.

Jaguar

Jaguar, 2025 yılına kadar yeni otomobil gamını tamamen elektrikli otomobillerden oluşturmayı hedefliyor.

Land Rover

İngiliz otomotiv devi Land Rover, 2024'te gelen ilk tamamen elektrikli modelle beraber önümüzdeki beş yıl içinde altı tamamen elektrikli modeli piyasaya sürecek.

Citroen

Stellantis grubunun bir diğer üyesi Citroen, 2030 yılına kadar tamamen elektrikli hale geleceğini kamuoyu ile paylaştı.

Ford

ABD merkezli otomotiv devi Ford, 2026'nın ortalarına kadar binek otomobil yelpazesinin yüzde 100'ü sıfır emisyonlu, tamamen elektrikli veya plug-in hibrit olacağını belirtti.

Şirket, 2030’a kadar tamamen elektrikli modellere geçeceğini de sözlerine ekledi.

Peugeot

Fransız otomotiv şirketi Peugeot, yasalara göre hareket edeceğini belirtirken, 2030 yılına kadar bütün ürünlerini elektrikli yapmayacağını duyurdu.

Mazda

Japon otomobil üreticisi Mazda, 2030 yılına kadar ürünlerinin tamamını elektrikli yapmayacağını duyuran bir diğer şirket.

Şirket, farklı teknolojileri birleştiren çoklu çözüm yaklaşımının karbon emisyonlarını azaltmanın en iyi yolu olduğuna inanıyor.

Advertisement