Volvo Elektrikli Otomobiller İçin Kablosuz Şarj Teknolojisini Tanıttı!

Volvo Elektrikli Otomobiller İçin Kablosuz Şarj Teknolojisini Tanıttı!

olvo, elektrikli otomobiller için geliştirdiği kablosuz şarj teknolojisini tanıttı. Şirket tarafından yapılan açıklamada kablosuz şarj teknolojisinin 3 yıl boyunca ‘Göteborg' şehrinde “Volvo XC40 Recharge” modelleri ile test edileceği belirtildi. Bu tekno

İsveç merkezli otomotiv devi Volvo, elektrikli otomobiller için geliştirdiği kablosuz şarj teknolojisini tanıttı. Şirket tarafından yapılan açıklamada kablosuz şarj teknolojisinin 3 yıl boyunca ‘Göteborg' şehrinde “Volvo XC40 Recharge” modelleri ile test edileceği belirtildi. Bu teknoloji elektrikli otomobil pazarında büyük yankı uyandıracak ve yeni bir devrin başlangıcı olacak. Şirket, yeni kablosuz şarj teknolojisinin hâlihazırda birkaç bölgede test edildiğini de ifade etti. Testlerin 3 yıl boyunca devam edeceği de vurgulandı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Volvo tarafından verilen bilgiye göre yeni Kablosuz Şarj teknolojisi, 3 yıllık süre içerisinde İsveç'İn 'Göteborg' şehrinde hizmet veren taksi kiralama şirketi 'Cabonline' araçlarında test edilecek. Test süresince Volvo XC40 Recharge modelleri, günde yaklaşık 12 saat kullanılacak ve yılda en az 100 bin kilometreden fazla yol yapacak. Otomotiv devi elektrikli otomobillerinde batarya sağlığını da bu sayede test edebilecek.

Kablolu Teknolojiler Kadar Yüksek Hız Sunacak

40 kW gücünde olan Kablosuz Şarj teknolojisi, 50 kW gücünde kablolu DC hızlı şarj teknolojisi ile benzer bir performans gösterebilecek. Bu sebeple sürücüler, araçlarını en az kablolu şarj teknolojisinde olduğu kadar hızlı bir şekilde şarj etme imkanına da sahip olacak.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Araçların şarj işlemini başlatmak için sürücülerin, zemine yerleştirilen vericiler ile aracın altına yerleştirilen modülü aynı hizaya getirmesi gerekiyor. Bu sayede, araçtan inmeye gerek kalmadan şarj işlemi kablosuz bir biçimde gerçekleşebilecek. Otomobillerde ayrıca, 360 derece görüş açısına sahip kameralar da yer alacak. Bu kameralar, sürücülere araçtaki modül ve yoldaki vericilerin aynı hizaya getirilebilmesi için bir rehber olacak.

Advertisement