Otomobil Sektöründe Yeni Dönem Daha Pahalı Olacak

Otomobil Sektöründe Yeni Dönem Daha Pahalı Olacak

Otomobil dünyasında dizel ve benzinli araçların dönemi yavaş yavaş kapanırken birçok otomobil devi elektrikli araç üretimine geçip kendi modellerini üretmeye devam ediyor.

Otomobil dünyasında elektrikli araçlarla yeni bir düzen kurulacak olsa da Fransız Le Monde, bu düzenin ucuza kurulmayacağını ifade etti.

Dizel ve benzinli araçların dönemi yavaş yavaş kapanırken birçok otomobil devi elektrikli araç üretimine geçip kendi modellerini üretmeye devam ediyor.

Gelen son detaylara baktığımız zaman gelecekte elektrikli otomobillerin pazarı ele geçireceğini rahatlıkla belirtelim.

Ancak otomobil devi ülkelerden Fransa'da Le Monde gazetesinin, elektrikli araç analizi, yeni düzeni heyecanla bekleyen kişileri düşündürüyor.

Fransız medyası, "Elektrikli araca geçilmesiyle otomobil daha nadir ve daha pahalı bir mala dönüşecek" manşeti ile duyurduğu haberinde gelecek dönem için önemli detaylar verdi.

Birçok eski tip otomobil firmasının fabrika kapatmaya başladığını belirten haberde elektrikli üretime yapılan yatırımların arttığı detayına da yer verildi.

Elektrikli Araçlar Pahalı Olacak

Bugün Avrupa'da 15 Bin Euro (160 bin TL) yeni sıradan araba alabilsek de elektrikli araçlar 20 Bin Euro üzerine çıkacak.

Elektrikli araçların termik motorlu araçlara göre daha ucuz olacağının şehir efsanesi olduğu vurgulanırken bunun sebebinin de yapılan büyük yatırımlar olduğu da dile getirildi.

Elektrikli araçlar uzun yıllar boyunca pahalı olacak.

Yatırımların Karşılığı Alınacak

Haberde Stellantis grubunun (Fiat Chrysler-PSA) 2025 yılına kadar 30 milyar Euro; Volkswagen'in ise 2030'a kadar 60 milyar Euro yatırım yapacağı ve bu yatırımlara ödenen paraların ilk başta çıkarılması sektör tarafından desteklenecek.

Yüksek maliyetleri sebebi ile en mütevazi modellerinde dahi elektrikli araçlar halihazırda oldukça yüksek etiket fiyatına sahip olacak.

Advertisement