Koreli Üretici Hyundai Kendi Çipini Üretecek

Koreli Üretici Hyundai Kendi Çipini Üretecek

Hyundai, otomobil dünyasını etkisi altına alan küresel çip krizinin etkilerini düşürübilmek için kendi çiplerini üreteceğini açıkladı.

Hyundai, otomobil dünyasını etkisi altına alan küresel çip krizinin etkilerini düşürübilmek için kendi çiplerini üreteceğini açıkladı.

Koreli otomotiv devi Hyundai, yıl başından bu tarafa devam eden küresel çaptaki çip krizinin etkilerini azaltabilmek için kendi çiplerini üreteceğini duyurdu.

Hyundai’nin CEO'su Jose Munoz’dan Açıklamalar

Çip krizinde çok kötü zamanların geride kaldığını belirten şirketin CEO'su Jose Munoz, Hyundai modelleri açısından Ağustos ve Eylül aylarının çip tedarikindeki sorunları sebebiyle zorlu geçtiğini dile getirdi.

Çip üreticilerinin bu krizi çözebilmek için tüm gayretleriyle çalıştıklarının farkında olduklarını belirten CEO Jose Munoz;

"Fakat, ilerleyen yıllarda söz konusu krizin tekrarlanmasına karşı kendi bünyemizde çip geliştirmek istiyoruz. Ancak bu yöntemle çip üreticilerine bağımlılığımızı azaltabiliriz. Bu çok para ve zaman isteyen bir iş, üzerinde çalışıyoruz." ifadelerine değindi.

Hyundai, Toyota ve Tesla ile beraber çip krizi sürecinde küresel çaptaki satışlarını arttıran sayılı markalar arasında yer alıyor.

CEO Munoz, Hyundai'nin Asya pazarlarında beklenenden daha güçlü bir şekilde kendini topladığını gördükten sonra pandemi sürecince siparişleri azaltmamaya karar verdiğini de dile getirdi.

Diğer yandan, Hyundai'nin 2022 yılında ABD’de elektrikli araç üretmek için kolları sıvadıklarını söyleyen Munoz, hem Alabama eyaletindeki mevcut tesisi iyileştirmeyi hem de üretim kapasitesini arttırmayı düşündüklerini belirtti.

Hyundai Daimler Stellantis İle Beraber Üretecek

Hyundai dışında bir çok otomobil üreticisi de çip krizinin etkilerini azaltabilmek adına tüm yollar aranıyor.

Elektrikli arabalardaki bataryaları bugüne dek Asya’dan tedariğini sağlayan Alman üretic Daimler de, Avrupa'dan çip tedariki için kolları sıvamış durumda.

2020’de Total ve Stellantis ortaklığında kurulan batarya üreticisi Automotive Cells Company'nin % 33 oranında hissesini alan Daimler’in ACC şirketi için 1.2 milyar doları gözden çıkardığı duyurulmuştu.