Opel Astra Sports Tourer ve Peugeot 308 SW Ortaklığı

Opel Astra Sports Tourer ve Peugeot 308 SW Ortaklığı

Geçtiğimiz ay Volkswagen Grubu'nu tahtından indirmeyi başaran dünyanın en büyük dördüncü otomobil üretici firması olan Stellantis gelecek modeller ile bu büyümeyi korumayı hedefliyor. Öncelikle Peugeot 308'i ve sonrasında Opel Astra'yı piyasaya çıkaran fi

Geçtiğimiz ay Volkswagen Grubu'nu tahtından indirmeyi başaran dünyanın en büyük dördüncü otomobil üretici firması olan Stellantis gelecek modeller ile bu büyümeyi korumayı hedefliyor. Öncelikle Peugeot 308'i ve sonrasında Opel Astra'yı piyasaya çıkaran firma bu dev ortaklıkla beraber üretimi birlikte yürütmeye başladılar.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Peugeot 308 Station wagon'un Alman kardeşi Astra Sport Tourer, Hatchback tasarımı değişmeden korumaya devam ediyor. Opel'in resmi açıklamaları doğrultusunda araçta 608 litrelik bir bagaj hacmi bulunacak. Koltuklar kapalı konumdayken 1.634 litre bagaj hacmine erişecek aynı şekilde 308 Station Wagon’da olduğu gibi.

Şarj edilebilen hibrit otomobillerse bu pratikliğini bataryalar sebebiyle biraz kaybediyor ama doğayı korumak adına 50 litrelik değişimi göze almaları gerekiyor. Astra Sports Tourer'in tüm otomobilleri 40:20:40 şeklinde katlanabilir koltuklar olacak.

Standart paketlerde pratik kullanım ön planda olacak. Opel bagajda müşterilerine iki farklı taban yüksekliği ve bagaj kapağında eller serbest sistemini standart donanım özelliği olarak sahip olabileceksiniz.

Otomobili ön taraftan incelediğimizde yeni nesil Opel Astra'yı yapısını görebiliyoruz. Kabin içindeki detaylardan da anlaşıldığı üzere yeni nesil Astra'nın karbon kopyasına oldukça benzemekte.

Motor seçeneklerine geldiğimizde ise 110 bg güç ve 205 Nm tork üreten 1.2 litrelik üç silindirli silindirli paket ve 130 bg güç ve 230 Nm çıkış sunan paketi de yer almakta. Dizel paketlerde ise 1.5 litrelik turbo dizel donanımı ile sunuluyor.

Hatchback modelinden yer edinen şarj edilebilen hibrit sistemi de kullanımınıza sunulan bir diğer özellik. 1.6 litrelik turbolu motor ve bir elektrikli üniteli araç, 180 bg güç ve 360 Nm tork üretimi sağlıyor.

Advertisement