Opel Astra GSe Tanıtıldı

Opel Astra GSe Tanıtıldı

​​​​​​​2021 yılının Mayıs ayında Opel, "GSe" ambleminin tekrardan karşımıza çıkabileceğinin ilk sinyallerini vermişti. Birkaç hafta önce ise bu karar resmi olarak doğrulandı.

2021 yılının Mayıs ayında Opel, "GSe" ambleminin tekrardan karşımıza çıkabileceğinin ilk sinyallerini vermişti. Birkaç hafta önce ise bu karar resmi olarak doğrulandı. Yalnızca hibrit ve elektrikli modellerde kullanılacak "Grans Sport Einspritzung" terimi, bu sebeple "Grand Sport Electric" olarak değiştirildi. Amblemin ilk kullanıcısı ise, Astra oldu.

Hatchback ve station wagon gövde tipleri ile karşımıza çıkan Opel Astra GSe, şarj edilebilir hibrit kurulumuna da sahip. 230 beygir güç ve 360 Nm tork üretebilen model, eski sürümünden daha güçlü.

Bu veriler tanıdık gelmiş olabilir. Bu veriler Peugeot 308'de de karşımıza çıkıyor. Her iki model de 1.6 litrelik benzinli motoru, gücünü 12.4 kWh'lik bataryadan alan bir elektrik motoru kullanıyor. Hatta her iki model de bu hibrit motoru, 8 ileri vitesli otomatik şanzıman ile birleştiriyor.

Model çok daha agresif tasarım ile karşımıza çıkıyor. Yeni tampon tasarımları dışarıdaki havayı artırırken, kabin içerisinde Alcantara döşemeli spor koltuklar göz kamaştırıyor. İçerideki GSe logoları da yolculara, standart bir Astra'da olmadıklarını göstermiş olacak.

2028 yılından itibaren tamamen elektrikli bir ürün gamına sahip olmayı planlayan Alman otomobil üreticisi, GSe ile kullanıcılarını bu geleceğe bir adım daha yaklaştırmış olacak.

Advertisement