Mercedes – Benz GT3 Edition 55 Sadece 5 Adet Üretilecek

Mercedes – Benz GT3 Edition 55 Sadece 5 Adet Üretilecek

Mercedes ile AMG birlikteliğinin bu yıl 55. yıl dönümünü kutlanıyor. Stuttgart’lı otomobil üreticisi aradan geçen 55 yılın kutlamalarını yaparken müşteri kitlesini memnun edebilmek için elinden geleni yapıyor.

Mercedes ile AMG birlikteliğinin bu yıl 55. yıl dönümünü kutlanıyor. Stuttgart’lı otomobil üreticisi aradan geçen 55 yılın kutlamalarını yaparken müşteri kitlesini memnun edebilmek için elinden geleni yapıyor. Bu kapsamda yalnızca 5 adet üretilecek olan Mercedes – AMG GT3 Edition 55 üretimi gerçekleştiriliyor.

Otomobil standart Mercedes – AMG GT3 modelini örnek olarak alıyor. Fakat yine de aracın bazı yükseltmeler aldığını görüyoruz

Bu otomobil de sınır ve kuralların olmadığını belirtmekte fayda var. FIA onayı olmadan üretimi yapılan Mercedes – Benz GT3 Edition 55, kaputun altında 6.3 litrelik V8 motora sahip ve FIA onayına sahip olan GT3 versiyonundan 100 beygir daha fazla güce sahip olduğunu söyleyelim. Ayrıca egzoz sisteminde artık herhangi bir susturucu bulunmadığını belirtelim.

Teknoloji tarafında ise, kabin de Bosch tarafından tedarik edilen ve üretilen en yeni nesil görüntüleme sistemleri kullanıldığını görüyoruz. Hız, motor devri, çalışma sıcaklıkları, tur süreleri ve diğer önemli bilgilerin Bosch’un DDU sisteminden artık rahat ve kolay bir biçimde görülebilecek.

Mercedes – AMG GT3 Edition 55 modelinden yalnızca 5 adet üretilecek ve 620.000 dolarlık bir fiyata sahip olacak.

Advertisement