Nissan Juke Hibritlendi!

Nissan Juke Hibritlendi!

Avrupa, Nissan’ın yeni hibrit modeline merhaba demeye hazırlanıyor. Bölgenin ve ülkemizin oldukça popüler araçalrı arasında yer alan Nissan Juke, yaz aylarında hibrit türevi ile bizlerle buluşacak. Qashqai Hybrid ile beraber satışa sunulacak .

Avrupa, Nissan’ın yeni hibrit modeline merhaba demeye hazırlanıyor. Bölgenin ve ülkemizin oldukça popüler araçalrı arasında yer alan Nissan Juke, yaz aylarında hibrit türevi ile bizlerle buluşacak. Qashqai Hybrid ile beraber satışa sunulacak model Juke Hybrid ismi ile resmen tanıtıldı.

Nissan, Juke Hybrid kaputunun altında 1.5 litrelik güç ile bataryaları besliyor. Elektrikli motorlar ise 190 bg güç ve 330 Nm tork çıkışı sağlama kapasitesine sahip. Juke Hybrid modelinde 1.6 litrelik benzinli ünitenin bir çift elektrikli motor ile birlikte çalıştığını ifade edelim. İçten yanmalı motor 94 bg güç üretebilirken elektrikli motorlardan biri 49 bg güç üretebiliyor. İkinci Elektrikli motor ise 20 bg gücü ile marş dinamosu görevi görecek.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Nissan modeli oldukça küçük bir bataryaya sahip olacak. Şehir içerisinde yapılan sürüşlerde rotalarının yüzde 80'ini tamamen elektrikli modda gidebildiğini belirtelim. Nissan Juke Hybrid çalıştırıldığı andan itibaren tamamen elektrikli modda çalışıyor ve 55 km/sa hıza hıza ulaşabiliyor.

Nissan Juke Hybrid'in karmaşık yapısındaki en ilginç sistem ise şanzıman. Model; senkromeç ismi verilen sistem yerine, genellikle NASCAR araçlarından tanıdığımız sert geçişli çeneli kavrama sistemini de üzerinde barındırıyor. Nissan bu sayede şanzımanın 4 içten yanmalı, 2 de elektrikli vites değişimi gerçekleştirebileceğini ifade ediyor. Araç üzerinde bulunan iki elektrikli motor bu sistem içerisinde otomatik olarak çalışarak "sorunsuz ve hassas bir hızlanma" imkânı sunuyor. Japon otomotiv devi, direksiyonun başındaki kişinin bir EV kullanıyormuş hissi yaşayacağını da ifade ediyor.

Nissan Juke Hybrid elektriklense de eski jenerasyonuna benziyor. Göze çarpan en önemli değişiklik, artık açık olmasına gerek kalmayan bir ızgara. Ön tampon ve spoiler de daha iyi bir aerodinamik yapı için yenilenmiş.

Elektrikli Juke  modelini bizlerde merakla bekliyoruz. Nissan ve diğer tüm markaların elektrikli araçlarına sitemiz üzerinden ulaşabilirsiniz.

Advertisement