Motor Sporlarının Son Gözdesi Drift

Motor Sporlarının Son Gözdesi Drift

Küresel anlamda hızla yayılan ve oldukça geniş bir yelpazeye hitap eden drift sporu, Türkiye dahil birçok ülkede merak konusu oldu.

Küresel anlamda hızla yayılan ve oldukça geniş bir yelpazeye hitap eden drift sporu, Türkiye dahil birçok ülkede merak konusu oldu. Ülkemizde 2007 yılında Drift Akademi ismi altında açılan bir eğitim kurumu ile serüvenine başlayan drift, TOSFED’in desteği ile oldukça popüler olmaya başladı.

Yüksek beygirler, farklı gövde tipleri, kendine has tasarım özellikleri ile hem göze hem de kulağa hitap eden bu otomobillerin popüler pilotları da dikkat çekiyor.

​​​​​​​​​​​​​​

Drift sporu ülkemizdeki öncüleri arasında yer alan ve halen aktif şekilde Türkiye Şampiyonası’nda yarışan ödüllü pilot Volkan Arısoy bu konu hakkında açıklamalarda bulundu. Kontrolsüzlüğün Kontrolü olarak tabir ettiği drift için, hayatı tek düze yaşamak istemeyip, biraz heyecan, biraz sıra dışılık katmak, düz gitmekten sıkılıp, yan giderek bakış açısını genişletmek isteyenlerin sporu olduğunu dile getirdi. Beygirlerin, lastik ve egzoz seslerinin, dumanlar altından yarattıkları senfoni ile seyircinin haykırışlarını yaşamak, otomobili ile dans etmek isteyenlerin sporu olarak nitelendirdi.

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

Drift yaparken önemli olanın önce otomobili kontrolsüz bir hale getirmek olduğunu ifade den Arısoy açıklamalarında şu şekilde devam etti. Seri bir biçimde o kontrolsüz halini kontrol altına alarak, hiç durmadan bu kontrolsüzlük halini devam ettirmek olduğunu ifade etti. Sanılanın aksine oldukça zor ve beceri istediğini de ifade etti. Otomobili alıp olduğu yerde çevirmenin de drift olmadığını sözlerine ekledi. Her ne kadar bu şekilde bir algı yaratılsa da drift, oldukça teknik ve bir o kadar zor bir motor sporu disiplinidir diyerek sözlerini noktaladı.

 

Advertisement