Stellantis, 2022 Yılında Rekor Net Gelir Elde Etti

Stellantis, 2022 Yılında Rekor Net Gelir Elde Etti

​​​​​​​Stellantis 2022 yılı finansal raporunu paylaştı. Stellantis, bünyesinde bulundurduğu markalara hızlı adımlar arttırarak geri dönüşlerini kısa vadede elde etmeyi başardı.

Stellantis 2022 yılı finansal raporunu paylaştı. Stellantis, bünyesinde bulundurduğu markalara hızlı adımlar arttırarak geri dönüşlerini kısa vadede elde etmeyi başardı. Stellantis, geçtiğimiz hafta Türkiye operasyonları için Koç Grubu ile anlaşmaya varmıştı. Yapılan bu anlaşmayla birlikte Stellantis, Türkiye’de operasyonları tek bir yerden yönetecek.

FCA ve PSA Gruplarının birleşmesiyle oluşturulan Stellantis, Lancia ve Alfa Romeo gibi otomotiv sektöründe rakiplerine göre araç satışlarında geri de kalan markalar için oldukça değerli çalışmalara imza attı. Stellantis, 2021 yılının ocak ayında kuruldu ve kurulduğu tarihten itibaren dünya otomotiv sektörünün önde gelen gruplarından olmayı başardı. Stellantis, birkaç gün önce yayınladığı 2022 yılı finansal raporunda rekor rakamlar yakalamayı başardı.

Stellantis, elektrifikasyon süreci için dönüşüm hazırlığına önem veriyor. Bu süreci 2030 yılında tamamlayacak olan Stellantis bu hedefine Dare Forward 2030 ismini verdi. Stellantis’in elektrifikasyon sürecine verdiği önem ile net geliri artış sağladı. Stellantis’in net gelirleri 2022 yılında, 2021 yılına kıyasla yüzde 18 oranında artış gösterdi. Yaşanan bu artışla birlikte Stellantis’in net geliri 179.6 milyar euro oldu. Ayrıca düzeltilmiş faaliyet geliri yüzde 13 marj ve tüm segmentlerdeki karlılık ile ciddi oranda artış göstererek 23.3 milyar euroya ulaştı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Stellantis, mobilite çözümleriyle de 2022 yılında önemli başarılara imza attı. Otomotiv ve mobilite çözümleriyle birlikte Stellantis 2022 yılında net kazancı yüzde 26 oranında artış gösterdi. Yaşanan bu artış ile birlikte Stellantis’in net karı 16.8 milyar euroya ulaştı. 2022 yılında Stellantis net nakit sinerjisi ile 7.1 milyar euro endüstriyel serbest nakit akışı yakaladı. Ayrıca Stellantis, yaklaşık olarak 5.0 milyar euro net nakit faydası elde etmeyi başardı.

Stellantis’in gelecek planları ile ilgili açıklamalarda bulunan CEO Carlos Tavarez; “Finansal sonuç rekorlarımızla, Dare Forward 2030 stratejik planına odaklanmış bir şekilde, elektrikliye geçiş stratejimizin Avrupa’daki etkinliğini kanıtladık. Artık, 2023 yılından itibaren Kuzey Amerika’da ilk tamamen elektrikli araçlarımızla aynı dönüşüm yolculuğuna liderlik edecek teknolojiye, ürünlere, hammaddelere ve batarya ekosistemine sahibiz. Daha sürdürülebilir bir geleceğe katkılarından dolayı her bir çalışanımıza ve ortaklarımıza derin şükranlarımı sunuyorum.” ifadelerini kullandı.

Advertisement