MotoGP Almanya Grand Prix'sinde Kazanan Jorge Martin

MotoGP Almanya Grand Prix'sinde Kazanan Jorge Martin

MotoGP Dünya Şampiyonası'nın 7. etabı Almanya Grand Prix'si Prima Pramac takımının İspanyol sürücüsü Jorge Martin liderliğinde tamamlandı..Motosiklet yarışlarının en önemli organizasyonları arasında yer alan bu mücadelede sezonun 7. ayağı, Chemnitz kentin

MotoGP Dünya Şampiyonası'nın 7. etabı Almanya Grand Prix'si Prima Pramac takımının İspanyol sürücüsü Jorge Martin liderliğinde tamamlandı.

Motosiklet yarışlarının en önemli organizasyonları arasında yer alan bu mücadelede sezonun 7. ayağı, Chemnitz kentindeki 3,67 kilometrelik Sachsenring Pisti'nde 30 tur üzerinden gerçekleştirildi.

Martin, son turları büyük heyecan ile karşımıza çıkan yarışta İtalyan motosiklet sürücüsü Francesco Bagnaia'nun (Ducati Lenovo) önünde yarışı tamamlamayı başardı. Liderliğin birçok kez el değiştirdiği yarışta bitiş çizgisine rakibinin çok az önünde ilk sırada yer alan Martin, kariyerinin ikinci MotoGP galibiyetine uzandı.

Bitiş çizgisine Martin'den 0.064 saniye ardında ulaşan Bagnaia ikinci, liderin 7.013 saniye ardında yer alırken Johann Zarco (Prima Pramac) ise 3. Sırada yer aldı.

Puanını 160'a yükselten Bagnaia, sürücüler klasmanındaki liderliğini de devam ettirdi. İtalyan pilotu, 144 puan ile Martin takip etti.

Sezonun 8. yarışı Hollanda Grand Prix'si 25 Haziran'da bizleri karşılayacak.

Sürücüler Klasmanı

  1. Francesco Bagnaia : 160 puan
  2. Jorge Martin : 144
  3. Marco Bezzecchi : 126
  4. Johann Zarco : 109
  5. Brad Binder : 96