Mercedes Türkiye’de Online Satış Sürecini Başlattı

Mercedes Türkiye’de Online Satış Sürecini Başlattı

​​​​​​​Alman otomobil üreticisi Mercedes yeni satış modeline, 15 mayıs tarihi itibariyle geçti. Mercedes’in dünya çapında uygulamaya başladığı yeni satış modeli Türkiye de 15 mayıs tarihi itibariyle resmi olarak başladı.

Alman otomobil üreticisi Mercedes yeni satış modeline, 15 mayıs tarihi itibariyle geçti. Mercedes’in dünya çapında uygulamaya başladığı yeni satış modeli Türkiye de 15 mayıs tarihi itibariyle resmi olarak başladı.

2023 yılının mayıs ayının ilk günlerinde gerçekleştirilen etkinlik ile detayları açıklanan sistemde, bayiler birer acentaya dönüşerek yollarına devam edecekler. İnternet üzerinden satışına devam edecek olan markanın bu yeni satış modelinde, dijital platform üzerinden anlık Türkiye geneli model stoklarına şeffaf şekilde ulaşılabilecek. Sıfır araç sahibi olmak isteyen kullanıcılar internet üzerinden aracını seçtikten sonra, aracı teslim almak istediği acentayı kendisi seçebiliyor.

Mercedes, internet satış modelini binek araç modellerinde dünyanın birçok yerinde gördüğümüz satış sistemini uygularken, ticari araç modellerinde ise ilk kez Türkiye’de uygulanacak olması ile dikkat çekiyor.

​​​​​​​​​​​​​​

Mercedes bayilerinin acentaya dönüştüğü bu yeni satış modelinde araç sahibi olmak isteyenler dilerler ise acentalara gidip siparişlerini ve kapora ödemelerini fiziksel olarak gerçekleştirebilecek. Yurt dışında uygulanan ve ülkemizde de uygulanacak olan online araç konfügratör işlemi ile yeni bir sipariş deneyimi kullanıcıları bekliyor. Araçları test etmek isteyen kullanıcılar ise talepleri yine bu platform üzerinden gerçekleştirecek.

Mercedes’in, bu yeni satış modeli ile Türkiye de çözmeyi planladığı önemli konulardan birisi de araç stokları ile ilgili. Bu yeni satış modeli ile birlikte acentalarda herhangi bir araç stoğu bulunmayacak. Araç stoğu tek elden ve doğrudan Mercedes Türkiye tarafından gerçekleştirilecek.

Otomobil alırken araçlarını takas etmek isteyen kullanıcılar, bu yeni satış modelinde de kampanyalardan yararlanabilecekler. Sıfır araç alırken, araçlarını takasta değerlendirmek isteyen kullanıcılar acentalar ile bireysel görüşme yaparak anlaşabilecekler.

Advertisement