F1 Miami Grand Prix'sini Verstappen Kazandı!

F1 Miami Grand Prix'sini Verstappen Kazandı!

​​​​​​​Formula 1 Dünya Şampiyonası'nın 5. Yarışı olarak karşımıza çıkan Miami Grand Prix'sini, Red Bull sürücüsü Max Verstappen kazandı.

Formula 1 Dünya Şampiyonası'nın 5. Yarışı olarak karşımıza çıkan Miami Grand Prix'sini, Red Bull sürücüsü Max Verstappen kazandı.

Sezonun 5. yarışı, ABD'nin Miami kenti ile aynı ismi taşıyan 5,4 kilometrelik bir uyarış pistinde 57 tur üzerinden gerçekleşti.

Geçtiğimiz 2 senenin şampiyonu Verstappen, 9. cepten yarışa başladı ve yarışa öndeki sürücülerden farklı bir şekilde sert hamurlu lastiklerle sürdürdü.

46. turda yapılan "pit stop" sonrası yeni lastikler ile takım arkadaşı Sergio Perez'in 1.5 saniye gerisinde piste dönen Verstappen, 48. Tur içerisinde liderlik koltuğuna oturdu.

Formula 1 yarışının en hızlı turunu Verstappen attı. Bitiş çizgisini Perez'in 5.3 saniye önünde tamamalayan Verstappen yarışı kazanırken Perez ikinci sırada yer aldı. Verstappen bu yarış galibiyeti ile bu yıl 3'üncü galibiyetini alırken, kariyerinin de 38. Galibiyetini aldı.

Aston Martin sürücüsü Fernando Alonso ise liderin 26.3 saniye ardında 3. Sırada yarışı tamamladı.

Verstappen bu galibiyet ile puanını 119'a yükseltti. Verstappen’i takım arkadaşı Perez 14 puan geriden takip ediyor. Red Bull pilotlarını, 75 puanla Alonso takip etti.

Sezonun 6. yarışı Emilia-Romagna Grand Prix'si 21 Mayıs tarihinde gerçekleştirilecek.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Miami Grand Prix'si sonrası pilotlar ve takımlar sıralaması şu şekilde oluştu:

Formula 1 Sürücüler Klasmanı

1- Max Verstappen (Hollanda): 119 puan

2- Sergio Perez (Meksika): 105

3- Fernando Alonso (İspanya): 75

4- Lewis Hamilton (Büyük Britanya): 56

5- Carlos Sainz (İspanya): 44

Formula 1 Takımlar Klasmanı

1- Red Bull: 224

2- Aston Martin: 102

3- Mercedes: 96

4- Ferrari: 78

5- McLaren: 14

Advertisement